Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  9:00 πμ
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 20:43

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων εορτάστηκε στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, που συντονίζει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, γιορτάστηκε με επιτυχία στα αρχαιολογικά μουσεία Θυρρείου, Θέρμου και Ξενοκρατείου στο Μεσολόγγι, με κεντρικό θέμα εορτασμού «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα».

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

«Το Σάββατο 18 Μαΐου, στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου υλοποιήθηκε από την μουσειοπαιδαγωγό Δ. Γαβρίνα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες, «Μεγάλοι εξερευνούν – Μικροί ανακαλύπτουν», ενώ στο αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο Μ. Γκέκα ξενάγηση για το ευρύ κοινό.

Την Κυριακή 19 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο εορτασμός με οργανωμένες ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου, από την αρχαιολόγο Φ. Γεώρμα, με την συμβολή του Προέδρου των Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου κ. Γ. Χριστόπουλο.  Πλήθος κόσμου, με ελεύθερη είσοδο, επισκέφτηκε τα μουσεία εποπτείας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συμμετέχοντας στον εορτασμό και αποδεικνύοντας πως τα μουσεία αποτελούν ζωτικούς χώρους εκπαίδευσης και έρευνας».




 


agrinionews.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News