Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  11:23 μμ
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 01:03

Άλλος δουλεύει, άλλος απολαμβάνει τη δόξα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για τον Παναιτωλικό των δύο πρώτων αγωνιστικών στο ελληνικό Πρωτάθλημα, μετά και τη μεγάλη νίκη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Λόγω των υποχρεώσεων μου στα κανάλια Novasports, έτυχε τις πρώτες δύο αγωνιστικές να παρακολουθήσω τα παιχνίδια του Παναιτωλικού. Το πρώτο για τις ανάγκες του μοντάζ και το δεύτερο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Έτσι, την Κυριακή βρέθηκα για πρώτη φορά στον πάγκο του Παναιτωλικού, δίπλα στον Γιάννη Ματζουράκη.

Μετά τον αγώνα της Τούμπας, όλοι υποστήριξαν πως ο Παναιτωλικός ήταν κακός, δεν είχε καλή απόδοση, δεν, δεν, δεν… Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα δεν είχε καλή απόδοση, αλλά δεν ήταν απογοητευτικός. Είχε την ατυχία από λάθος στο ξεκίνημα, όχι του παιχνιδιού, αλλά της σεζόν να βρεθεί πίσω στο σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό θαρρώ πως τον αποδιοργάνωσε με ότι επακολούθησε για την ομάδα του Αγρινίου, η οποία όμως και σ’ αυτό το ματς έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική (και) στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ματζουράκης με τους συνεργάτες του έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα μείγμα νέων και έμπειρων παικτών που όσο περνούν οι αγωνιστικές θα παρουσιάζονται και καλύτεροι.

Οι παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Παναιτωλικός είναι ποιοτικοί και με εμπειρίες από μεγάλα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) πρωταθλήματα. Όση ατυχία είχε στην Τούμπα, άλλο τόσο τύχη είχε στο ματς με τον Ατρόμητο. Παρά την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη, εκτός έδρας, νίκη. Η πρώτη στην ιστορία του στην Αττική.

Κορυφαίος για μένα και με πολύ αθόρυβη δουλειά ο Μάρκος Πάουλο. Ο Βραζιλιάνος με πολλά τρεξίματα, σωστές μεταβιβάσεις και καίρια κλεψίματα βοήθησε τα μέγιστα στο να φύγει ο Παναιτωλικός με αυτή την ιστορική νίκη. Σίγουρα αυτοί που κλέβουν πάντα την παράσταση είναι οι σκόρερ, αλλά και ο τερματοφύλακας, με τον Κυριακίδη να σώζει σε πολλές περιπτώσεις την εστία του, όμως υπάρχουν και οι παίκτες που δουλεύουν πολύ μέσα στις τέσσερις γραμμές. Και στο ματς με τον Ατρόμητο, για την ομάδα του Αγρινίου, αυτός που δούλεψε περισσότερο από κάθε άλλον (χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον από τους συμπαίκτες του) ήταν ο Μάρκος Πάουλο. Το θέμα είναι η απόδοση του Βραζιλιάνου να έχει και συνέχεια για τον Παναιτωλικό και να μην αρκεστεί σ’ αυτή την εμφάνιση.

Γιώργος Βασιλείου
novasports.gr

Διαβάστηκε 1344 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News