Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:00 μμ
Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 19:43

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Θερμό χειροκρότημα για την πρεμιέρα της παράστασης «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Την Παρασκευή βράδυ 10 Μάη στις εννιά και τέταρτο το Δημοτικό Θέατρο του Αγρινίου άνοιξε την αυλαία με το γνωστό έργο του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης.

Πολλοί Αγρινιώτες θεατρόφιλοι παραβρέθηκαν στην πρεμιέρα της ξεκαρδιστικής «μαύρης» κωμωδίας και γέμισαν την αίθουσα με τα ασυγκράτητα γέλια τους και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Όλους τους θεατές υποδέχθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο στην είσοδο η «οικοδέσποινα» Πρόεδρος Δ.Σ. του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου κυρία Μαρία Παπαγεωργίου.

Η θεατρική παράσταση χαρίζει ατελείωτο γέλιο χάρις στους ευρηματικούς και…παράδοξους διαλόγους και κινήσεις στην σκηνή, που οι εξαιρετικοί ηθοποιοί δεν «παίζουν» απλώς, αλλά ζουν τους ρόλους που υποδύονται, χωρίς λάθη και χωρίς να χάνουν τα λόγια τους, ούτε μια συλλαβή!

Όλοι παρακολούθησαν την παράσταση και απόλαυσαν τα ευφυολογήματα και τις πολύ «μπερδεμένες» και επίκαιρες στην σύγχρονη κοινωνία σκηνές, που διαδραματίζονται στο «δείπνο» που δεν είναι δείπνο της Ιοκάστης.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι Συλλόγων και πολλοί Αγρινιώτες και επισκέπτες λόγω των εορτών του Πάσχα στην πόλη.

Οι ηθοποιοί που παίζουν στην παράσταση είναι:

Κάτια Ζαρκαδά -Ιοκάστη, Μαρία Ορφανού-Νάντια, Τάσος Κοροζής-Ρωμύλος, Γιάννης Παπαθανάσης-Κοσμάς, Γιούλη Μαρούση-Κάτια, Δημήτρης Μανδέλος-Στέφανος, Ανδρέας Κολοβός-Γιούρι.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ευθυμίου, βοηθός σκηνοθέτη Ειρήνη Δαφνιά, το σκηνικό του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου, τα κοστούμια του Χριστόφορου Καμμένου, ο φωτισμός του Δημήτρη Παπαδάκη, οι φωτογραφίες του Αντώνη Χαμαλέτσου, τα κοστούμια Paul Christophe, τα αντικείμενα Art at heart Κοινοπραξία Σ.Επ.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Μάη και θα παίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 το βράδυ και τις Κυριακές 18.15 το απόγευμα.

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 310 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News