Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  10:19 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 22:47

Προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου για την πτωτική πορεία στην αγορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα αρνητικά δεδομένα της τοπικής αγοράς συζητήθηκαν στη συνάντηση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση έγινε μεν σε θετικό κλίμα ωστόσο συζητήθηκε η πτωτική πορεία που παρατηρείται στην τοπική αγορά και ειδικότερα τους τελευταίους έξι μήνες και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες όπως η έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις τους , τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.

Επίσης η ακρίβεια που εξακολουθεί να υπάρχει στον κλάδο των τροφίμων που επηρεάζει άμεσα το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών ενώ έγινε λόγος για άδικο τρόπο αντικειμενικής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων με το νέο σύστημα , αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, προβλήματα που ακόμη υπάρχουν με την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και με την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Εκφράστηκε ο γενικότερος προβληματισμός που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους για την επόμενη μέρα στην αγορά.

Υπήρξε πάντως θετική ανταπόκριση από την πλευρά της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για διαρκή συνεργασία με τον Σύλλογο μας και πραγματοποίηση κοινών δράσεων και συνεργιών για την στήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της πόλης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 461 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία