Κυριακή, 26η Μαίου 2024  8:32 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 19:14

Αίτημα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για τα υλοποιούμενα στην περιοχή μας τοπικά πολεοδομικά σχέδια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης από τους εκάστοτε αναδόχους τεχνικούς συμβούλους της πολιτείας.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι δεν έχει υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους, το βαθμό υλοποίησης και την διαλειτουργικότητα και συμβατότητα αυτών των σχεδίων σε σχέση με τον υφιστάμενο σχεδιασμό κλιματικής προσαρμογής και ανθεκτικότητας, τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια, τις ενεργειακές υποδομές και τα θέματα ανάπτυξης των ΑΠΕ, όπως και για τα θέματα διαχείρισης υδάτων, δασικών οικοσυστημάτων και περιβάλλοντος.

Κατόπιν τούτων το ΔΣ κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως διαθέσει τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και τους αναδόχους τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να συμμετέχουν σε ενημερωτική Ημερίδα στα πλαίσια διευρυμένης σύγκλησης του Συμβουλίου της ΠΕΔ και με την συμμετοχή όλων των Δημάρχων των 19 Δήμων της ΠΔΕ ώστε να αποκτήσουμε μια σφαιρική ενημέρωση για το θέμα καθώς επίσης και την περεταίρω επιτυχή συνεργασία στο μέλλον.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 241 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.