Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  12:47 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 09:42

Γερμανικός κολοσσός σχεδιάζει τον πλωτό φωτοβολταϊκό σταθμό στη λίμνη Κρεμαστών-Σε διαβούλευση το σχέδιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γερμανικό κολοσσός σχεδιάζει τον πλωτό φωτοβολταϊκό σταθμό στη λίμνη Κρεμαστών με το σχετικό project να αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση.

Ο συγκεκριμένος σταθμός προωθείται από την εταιρεία Iliako Power V  μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στη χώρα που αποτελεί θυγατρική του γερμανικού ομίλου BayWa r.e

Το σχέδιο που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει ως τις 17 Ιουνίου 2024 έστω και αν μέχρι τώρα δεν έχει λάβει γνωμοδότηση από καμιά εμπλεκόμενη αρχή.

Ο σχεδιαζόμενος πλωτός σταθμός είναι ισχύος 115,87968 ΜW πλησίον της θέσης Άγιος Βασίλειος στη λίμνη και σε περιοχή των δήμων Άγραφων (Δ.Ε.Φραγκίστας) Ευρυτανίας και Αγρινίου (Δ.Ε.Παρακαμπυλίων) Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για  συγκεκριμένη εξέλιξη που δίνει επίσημη διάσταση στις πληροφορίες του προηγουμένου διαστήματος που πυροδότησαν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Η δημοτική αρχή Αγρινίου έχει εκφράσει την αντίθεση της σε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο επισημαίνοντας πως είναι και θέση της ΚΕΔΕ αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά στις λίμνες ζητώντας οι δήμοι να έχουν ουσιαστικό λόγο.

Το δημοτικό συμβούλιο άλλωστε εξέφρασε την αντίθεση του σε παρόμοια σχέδια για τις τεχνητές λίμνες Καστρακίου και Στάτου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 876 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.