Κυριακή, 26η Μαίου 2024  8:15 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 12:17

Κάτοικοι Παναιτωλίου: «Εδώ και τώρα να κατασκευαστούν πεζοδρομία στο κεντρικό δρόμο στο ύψος των Αμπαριών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Εδώ και τώρα να κατασκευαστούν πεζοδρομία στο κεντρικό δρόμο στο ύψος των Αμπαριών», ζητούν κάτοικοι του Παναιτωλίου.

Παράλληλα η Επιτροπή τους εκφράζει και μια σειρά άλλων αιτημάτων. Η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΜΠΑΡΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

Στις 7 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατοίκων στο κατάστημα του Βασίλη Ζυγούρη στα Αμπάρια. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έλλειψη πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου Χαριλάου Τρικούπη όπου έχουν γίνει πολλά ατυχήματα ,αναφέρθηκαν τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα του χωριού μας που συγκροτούν την εικόνα εγκατειλημμένου χωριού όπως

-Η απαξίωση των αγροτικού ιατρείου

-Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι των σχολικών κτιρίων που ξεπερνούν τα 70 χρόνια ζωής

-Οι δύο παιδικές χαρές που έκλεισαν (πλατεία Μάνας -Αμπάρια) κτλ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αποχέτευση που χρόνια τώρα φτιάχνετε και τελειωμό δεν έχει και φυσικά στο οδικό δύκτιο του χωριού μας που είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο με κυρίαρχο πρόβλημα την έλλειψη πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου στο ύψος των Αμπαριών. Γνωρίζομαι όλοι μας ότι ο δρόμος στην περιοχή αυτή είναι επικίνδυνος και για πεζούς και οδηγούς και είναι υποψήφιος να μετατραπεί σε κοιλάδα των τεμπών.

Κανένας μας δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση . Όλοι μας είμαστε υποψήφια θύματα. Καμία δικαιολογία για κυβερνήσεις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.Αν μπορούσαν να βάλουν διόδια το έργο θα το είχαν φτιάξει εδώ και χρόνια. Ούτε στέκεται το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Για μας προτεραιότητα είναι η ζωή η δικιά μας και των παιδιών μας. Διεκδικούμε το έργο αυτό να φτιαχτεί άμεσα και να μας δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στη σύσκεψη έγινε πρόταση για συγκέντρωση την οποία θα συγκεκριμενοποιήσει η επιτροπή κατοίκων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το 2014 παραδόθηκε κείμενο με υπογραφές κατοίκων στον τότε δήμαρχο και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου . Δεν απάντησε κανείς . Το 2023 πριν τις εκλογές έγινε παράσταση από την επιτροπή υγείας και αλληλεγγύης στη Δημοτική αρχή και σημερινό Δήμαρχο της πόλης όπου τέθηκε και το συγκεκριμένο και άλλα προβλήματα . Δεσμεύτηκε να μας απαντήσει .Δεν μας απάντησε ποτέ . Επομένως η συγκέντρωση είναι η φυσιολογική εξέλιξη για διεκδίκηση άμεσης λύσης.

Καλούμε -Το τοπικό συμβούλιο να συνεδριάσει και να πάρει η απόφαση στήριξης του αγώνα -Του συλλόγους του χωριού μας να το συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια και τα μέλη τους και να πάρουν αποφάσεις -Η επιτροπή κατοίκων σύντομα θα καλέσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κάνει γνωστό το πρόβλημα σε όλους. Επίσης θα βγάλει ανακοινώσεις- αφίσα- κτλ. μέσα που μπορούν να βοηθήσουν και σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία συγκέντρωσης.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
1.ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.ΖΩΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
3.ΖΩΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
4.ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
5.ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6.ΚΑΜΖΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
7.ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8.ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9.ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10.ΠΑΛΟΥΜΠΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
11.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
12.ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΧΑΡΗΣ
13.ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14.ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1056 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.