Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  9:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 18:24

Μεσολόγγι: Καινοτόμο φίλτρο λαδιού από κομμένες τρίχες παρουσιάστηκε σε μαθητές (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα φυσικό φίλτρο για τη συλλογή λαδιών από το νερό με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος παρουσίασε ο Δημήτρης Γκίρτζαλης εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ρεστία« και η ομάδα του, στο 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου,  στο πλαίσιο μιας  πρωτότυπης εκδήλωσης.

Η καινοτομία του εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι για τη δημιουργία του φίλτρου χρησιμοποιούνται κομμένες τρίχες από ανθρώπους ή ζώα και υλοποιήθηκε με αφορμή ναυάγιο πλοίου και των επιπτώσεων που αυτό δημιούργησε σε επίπεδο θαλάσσιας ρύπανσης. 

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου και 1ου Ε.Κ. Μεσολογγίου:

«Με μεγάλη χαρά και εκτίμηση, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κύριο Δημήτριο Γκριτζάλη για την εξαιρετική παρουσίασή του, στην ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου και 1ου Ε.Κ. Μεσολογγίου, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024.

Ο κύριος Γκριτζάλης παρουσίασε με επιτυχία ένα φίλτρο που βασίζεται στη χρήση αποκομμάτων μαλλιών, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικές επιδράσεις στον τομέα της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η παρουσίασή του προκάλεσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, αλλά και των εκπροσώπων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και μέλη του οργανισμού Messolonghi by Locals.

Η συμβολή του κυρίου Γκριτζάλη αποτελεί πρότυπο ενθάρρυνσης για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στον εκπαιδευτικό τομέα και προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα σε όλους εμάς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τους μαθητές, τους γονείς, την διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Ε.Κ. Μεσολογγίου καθώς και τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε περαιτέρω αναπτύξεις στο έργο του κυρίου Γκριτζάλη και να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον τομέα της εκπαίδευσης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Σωτήριος Φαράντος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Καζαντζής, εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Μεσολογγίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον κ.  Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο, εκπρόσωπο του Messolonghi by locals.

Υπήρχε μάλιστα ειδικά διαμορφωμένος χώρος παρουσίασης των ειδικοτήτων του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, κατασκευών των μαθητών και έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη «Λιμνοθάλασσα» από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 
Διαβάστηκε 247 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.