Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  8:05 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 18:57

Η ομάδα Μπότσια του Παναθηναϊκού ΑμεΑ για προπονήσεις στο Αγρίνιο (φωτο, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μπότσια είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά αθλήματα για αθλητές με αναπηρία. Αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα  και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες.

Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε και έχει σχεδιαστεί ώστε να να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, η ομάδα μπότσια του Παναθηναϊκού ΑμεΑ προπονήθηκε στο Κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου, ξεκινώντας την προετοιμασία της ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Στο δυναμικό της ανήκει ο Αγρινιώτης Νίκος Σταμούλης, που εμπνεύστηκε και την δημιουργία του τμήματος.

Από το Αγρίνιο έλκει καταγωγή και ο προπονητής της ομάδας Σωτήρης Χρονόπουλος ενώ παρούσα, ώστε να προπονηθεί , ήταν και η σπουδαία αθλήτρια Φωτεινή Μπούσιου η οποία κατέχει την 22η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την 9η στην Ευρώπη.

Στόχος της ομάδας είναι να πετύχει την μεγαλύτερη δυνατή διάκριση στην πρώτη της συμμετοχή ομαδικά στο πρωτάθλημα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.