Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  5:12 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 12:25

Τρίτος Κατανυκτικός Εσπερινός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Γ’ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), 7 Απριλίου 2024 θα τελεσθεί ως εξής:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ώρα 18:30’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λαμπρόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και θέμα: «Ἡ χαρά διά τοῦ Σταυροῦ».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, ώρα 18:30’, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα συνεχίσει την ανάπτυξη του θέματος: «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Οσιολογιώτατο Αγιορείτη Ιερομόναχο Νικήτα Παντοκρατορινό, Αδελφό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους και θέμα: «Αγάπη και εμπιστοσύνη στην Εκκλησία – γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Ράπτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Τὀ ζωηφόρον φυτόν».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Καζαντζή, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και θέμα: «Σταυρός. ὁ φύλαξ πάσης τῆς οἰκουμένης».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουλοχέρη, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και θέμα: «Σταυρός, ἡ ὡραιότης τῆς Ἐκκλησίας»..

Διαβάστηκε 393 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.