Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  10:24 μμ
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 10:03

Παραδίδεται η γέφυρα Ευήνου την Μεγάλη Εβδομάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Μεγάλη Εβδομάδα παραδίδεται η νέα γέφυρα Ευήνου καθώς βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο εργασιών που αφορούν στην σύνδεση πλέον της γέφυρας με το υφιστάμενο δίκτυο ένθεν και ένθεν του έργου.

Η κατασκευή της γέφυρας, μετά τις γεωλογικές παρεμβάσεις, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023 και παραδίδεται μετά από 7 μήνες εντατικών εργασιών με ταυτόχρονη αντιστήριξη της όχθης και από τις δύο πλευρές.

Το έργο μετά την παράδοση μπαίνει σε νέα φάση καθώς, τους καλοκαιρινούς μήνες που η ροή του ποταμού μειώνεται, θα κατασκευαστεί κατάντη αναβαθμός ηρεμίας του ποταμού.

Είναι ένα ακόμα κρίσιμης μορφής έργο, ο ρόλος του οποίου είναι να εκτυπώνει σε περιόδους μεγάλης πλημμύρας, την ένταση των φαινομένων που επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή.

Η παρέμβαση που κατασκευάζεται αυτή την στιγμή δεν είναι μια μονοσήμαντη λύση μιας γέφυρας αλλά, έρχεται και αποκαθιστά, με ορίζοντα το μέλλον, την περιοχή από καταστρεπτικά φαινόμενα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 674 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.