Κυριακή, 19η Μαίου 2024  10:31 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 23:11

Νέος χώρος αναψυχής στην «καρδιά» του Αγρινίου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και στο πλαίσιο των εργασιών θα ξεκινήσει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Τσικνία, ενώ θα τοποθετηθεί σε δεύτερη φάση και το ηλιακό δένδρο στην πλατεία Ειρήνης.

Νέος χώρος αναψυχής στην «καρδιά» του Αγρινίου. Μετατρέπεται σε σημείο ψυχαγωγίας για παιδιά η μικρή πλατεία κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σύνειδηση»:

Αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται η μικρή πλατεία πίσω από το δημοτικό καφενείο, όπου συνδέει τις οδούς Ι. Σταΐκου και Μπαϊμπά.

Οι δημότες του Αγρινίου, πριν το Πάσχα κατ’ εκτίμηση, θα αντικρίσουν ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής για παιδιά και γονείς.

Εκτός από τις εργασίες υποδομής σχετικά με το δίκτυο των όμβριων υδάτων, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, αλλά και τις παρεμβάσεις για την ευκολότερη πρόσβαση ΑμεΑ, θα γίνει αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Θα τοποθετηθεί τσουλήθρα στο  έδαφος και τοίχος αναρρίχησης, όπως επίσης και παγκάκια, ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και οι γονείς να έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις ώρες που περνούν με τα παιδιά τους.

Η σύνθεση με αναρριχόμενα φυτά που θα καλύψει την «τυφλή» πλευρά της μικρής πλατείας αναμένεται να δώσει άλλο χαρακτήρα στο σημείο, όπου σκοπός είναι να εξωραϊστεί.

Ο Μίμης Σκορδόπουλος

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος επεσήμανε: «Οι εργασίες που ξεκίνησαν να εκτελούνται στον συγκεκριμένο χώρο είναι στο πλαίσιο των εργασιών του ανοιχτού κέντρου εμπορίου, του Οpen Μall. Θα γίνει αισθητική αναβάθμιση όλου του χώρου, αλλά θα υπάρξουν και παρεμβάσεις ουσίας, θα πραγματοποιηθούν έργα υποδομής σχετικά με το δίκτυο των όμβριων υδάτων συγκεκριμένα. Θα γίνουν διαμορφώσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ, θα υπάρχει η δυνατότητα με την τοποθέτηση του κατάλληλου και πιστοποιημένου εξοπλισμού για να παίζουν τα παιδιά. Θα τοποθετηθεί τσουλήθρα επί εδάφους και τοίχος αναρρίχησης, παγκάκια κλπ. Θέλουμε ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής για γονείς και παιδιά.

Σκοπός είναι να παραδοθεί ο χώρος πριν το Πάσχα. Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και στο πλαίσιο των εργασιών θα ξεκινήσει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Τσικνιά ενώ θα τοποθετηθεί σε δεύτερη φάση και το ηλιακό δένδρο στην πλατεία Ειρήνης και θα συνεχιστούν και οι υπόλοιπες εργασίες που προβλέπεται στο πλαίσιο του Οpen Μall».

Δείτε εικόνες από τις εργασίες:

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 666 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.