Σάββατο, 4η Μαίου 2024  6:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:25

Σειρά δράσεων από το 12ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που έχει καθιερωθεί να  εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Hans  Christian Andersen, και την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στις 4  Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων), το 12ο δημοτικό σχολείο  Αγρινίου οργάνωσε μία εβδομάδα δράσεων αφιερωμένη στην παιδική  λογοτεχνία και τη φιλοζωία.

Αποσκοπώντας τόσο στην καλλιέργεια της  αγάπης των παιδιών για το βιβλίο όσο και στην ενημέρωση και  ευαισθητοποίησή τους για τη βιοποικιλότητα και τις ιδιαίτερες μορφές  ζωής, με έμφαση στην καλλιέργεια του σεβασμού των δικαιωμάτων των  ζώων, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων από τη Δευτέρα 1 Απριλίου  μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν ξενάγηση στο εργαστήρι σκέψης της συγγραφέως  Αριάδνης Δάντε, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας στη σχολική βιβλιοθήκη, προβολή ταινιών,  κατασκευές και ενημερωτικές παρουσιάσεις.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 257 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.