Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  3:00 μμ
 
wm small
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 22:35

Η HVA, η Deloitte και ο Αχελώος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σχόλιο στη δημόσια διαβούλευση για το master plan της HVA για τη Θεσσαλία κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αφορμή την επαναφορά της προοπτικής για την εκτροπή του Αχελώου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επικαλείται τη σχετική έρευνα της Deloitte για την «Αξιολόγηση των κοινωνικο-οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εκτροπή του Αχελώου», η οποία εκτιμά ζημιά από την εκτροπή του Αχελώου στο τοπίο, την βιοποικιλότητα και τα ύδατα που αποτιμάται σε 337,5 εκ € ανά έτος επ’ αόριστον.

Η εν λόγω μελέτη παραγγέλθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Deloitte προκειμένου να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της εκτροπής του Αχελώου και να αποτελέσουν βασικό αντεπιχείρημα στα «ξαναζεσταμένα» σχέδια για την εκτροπή του Αχελώου.

Η Deloitte έχει μεγαλύτερο κύρος από την Ολλανδική HVA, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το τι ακριβώς στο τέλος θα επικρατήσει. Η κυβέρνηση πάντως με τους Ολλανδούς συνεργάστηκε και αυτό σε πρώτη φάση φαίνεται ότι παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Εξάλλου, από ό,τι φαίνεται στο τέλος όλα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, ακόμη και οι υποδείξεις των μελετητών…

Γιατί παραγγέλνοντας μια μελέτη, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ουσιαστικά δεν ζητάς μια επιστημονική λύση για ένα πρόβλημα, αλλά έναν επιστημονικό ή συνηθέστερα ένα κατ’επίφαση επιστημονικό τρόπο, προκειμένου να «ντύσεις» με τα ανάλογα επιχειρήματα αυτό που έχεις προ-απαφασίσει να κάνεις, αυτό που έχει την πολιτική βούληση να κάνεις….

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 300 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 00:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.