Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:44

Εγνατία: Αυξάνονται τα διόδια σε 0,04 λεπτά ανά χιλιόμετρο από 0,03 λεπτά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην αναπροσαρμογή των διοδίων της Εγνατίας Οδού από 28% έως 32% προχωρεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ελάχιστες ώρες πριν την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ –EGIS.

Η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Αθανάσιος Πετραλιάς προβλέπει την αναπροσαρμογή των διοδίων σε 0,04 λεπτά ανά χιλιόμετρο από 0,03 λεπτά, εκκρεμότητα που αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα. Η αύξηση των διοδίων με βάση το ΦΕΚ τίθεται σε εφαρμογή με την δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επόμενο βήμα είναι η κύρωση της σύμβασης από την Βουλή και θα ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών παράδοσης – παραλαβής από την Εγνατία Οδό, στη νέα εταιρεία που έχει συστήσει ο προτιμητέος επενδυτής. To oικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να γίνει προς τα τέλη του καλοκαιριού.

Μαριάννα Τζάννε

protothema.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.