Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:52 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:14

Την Ημέρα Θεάτρου Σκιών τίμησαν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών 28 Μαρτίου, τιμήσαμε χτες, Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, τον ήρωα των σκιών και των αναμνήσεών μας τον Καραγκιόζη, με μια παράσταση που δόθηκε για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Την Λαϊκή αυτή τέχνη, που τείνει να εξαφανιστεί, μας παρουσίασε ο περσυνός νικητής του «Μεσολόγγι έχεις ταλέντο» Σπύρος Ντόβας, μαθητής της Α΄ Γυμνασίου. Ο Σπύρος, ένας σύγχρονος μικρός καραγκιοζοπαίχτης, ένας πολύπλευρος δημιουργός, κατασκευάζει τις φιγούρες, γράφει μόνος του τα έργα και τα παρουσιάζει με μεγάλη χαρά σκορπώντας ενθουσιασμό στο κοινό του.

Μαγευτικές φιγούρες που κινούνταν πίσω από ένα λευκό τεντωμένο σεντόνι, πολύχρωμες, συναρπαστικές «σκιές» ξεσήκωσαν με τις αστείες ατάκες τους, μικρούς και μεγάλους, συστήνοντας τον Καραγκιόζη με την παρέα του στα παιδιά και θυμίζοντας τους στους γονείς.

Τελειώνοντας το έργο, τα παιδιά ενθουσιασμένα πέρασαν πίσω από τον μπερντέ, πήραν στα χέρια τους τις φιγούρες και έγιναν και αυτά για μια στιγμή καραγκιοζοπαίχτες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σπύρο Ντόβα για την παρουσίαση καθώς και τους γονείς του που τον στηρίζουν και του ευχόμαστε καλή πρόοδο.

Κάθε παράσταση του Καραγκιόζη δίνει ένα μήνυμα και ένα όνειρο στα παιδιά. Ας αφήσουμε τα παιδιά να ονειρευτούν ή καλύτερα να εμπνευστούμε εμείς από τα όνειρά τους.

Την δράση αυτή οργάνωσαν οι Κοινωνικές δομές του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, που λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστηκε 285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.