Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:33 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 18:08

Προβληματισμός για το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου για την υπόθεση του 3ου Γυμνασίου. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η σχολική μονάδα να κλείσει λόγω του κτιριακού ζητήματος ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει εντός του Απριλίου. «Πονοκέφαλος» επικρατεί στη δημοτική αρχή για το ζήτημα ενώ σε αυτό αναφέρεται και μια ανακοίνωση του βουλευτή Μίλτου Ζαμπάρα η οποία πάντως δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό παρά επετείνει την ανησυχία. 

Το agrinionews.gr παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα τις διεργασίες για το μέλλον του σχολείου που αφορά φυσικά σε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην καθημερινότητα εκατοντάδων οικογενειών της πόλης. Ένα ζήτημα βέβαια που αναδεικνύει-και ενδεχομένως επιτείνει- το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.

Το τελευταίο δίμηνο έχουν φουντώσει τα σενάρια για επικείμενη κατάργηση της σχολικής μονάδας λόγω του κτιριακού. Ενός κτιρίου ωστόσο που ανήκει σε ιδιώτη ενώ σύντομα θα λήξει το μίσθωμα και θα πρέπει να ανανεωθεί ή όχι.

Η Επιτροπή που ενεργεί τους ελέγχους θα παραδώσει την έκθεση της εντός Απριλίου και σε αυτή προεδρεύει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Μέχρι τις 10 Απριλίου η επιτροπή θα κάνει την εισήγηση της και βάσει αυτής θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φέρεται ως πιθανό το ενδεχόμενο να μην εκδοθεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ωστόσο θα εναπόκειται στον ιδιοκτήτη του κτιρίου να προβεί σε υποδεικνυόμενες εργασίες για να είναι δυνατή η συνέχιση λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Αν προβεί σε αυτές δεν θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας.

Το agrinionews.gr επιδίωξε να έχει απαντήσεις από τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του. Επιδίωξε επίσης να πληροφορηθεί τις σκέψεις της Β’ ΕΛΜΕ αλλά επίσης δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με τον προεδρο της παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες. Η δημοτική αρχή και η διέυθυνση του σχολείου απο την πλευρά τους τηρούν στάση αναμονής για το πόρισμα της επιτροπής.

Ο κ. Τσούκας ωστόσο συνάντησε σήμερα τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Ζαμπάρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνάντηση έγινε «για το ζήτημα της σχολικής στέγης των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας και τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου».

Για ένα ζήτημα λοιπόν που απαιτείται έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση  «το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου» δημοσιοποιείται μέσα απο μια ανακοίνωση βουλευτή.

Ο κ. Ζαμπάρας ωστόσο κάνει γνωστό πως «δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα και οι δυο πλευρές κατέληξαν ότι είναι αναγκαία μια σύσκεψη φορέων για το ζήτημα αυτό (Δημοτική Αρχή, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Β΄ ΕΛΜΕ, Σύλλογος Διδασκόντων Σχολείου και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 264 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.