Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  2:42 πμ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 14:38

Δεκάδες προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών στο Αγρίνιο με πρόσχημα… δήθεν τροχαία ατυχήματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεκάδες είναι οι αναφορές τόσο στην τοπική Αστυνομία όσο και στα κοινωνικά δίκτυα για απόπειρες επιτήδειων να εξαπατήσουν τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες στο Αγρίνιο.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Μαρτίου πολλοί συμπολίτες έχουν καταγγείλει, είτε επίσημα στις Αρχές, είτε στα social media -επιθυμώντας να ενημερώσουν και να προφυλάξουν άλλα υποψήφια «θύματα»- για τις προσπάθειες που έγιναν να τους εξαπατήσουν.

Η μεθοδολογία φαίνεται ότι είναι πανομοιότυπη. Ένα πρώτο τηλεφώνημα στο οποίο ο απατεώνας υποδύεται τον γιό ή την κόρη του ανθρώπου που έχει απαντήσει την κλήση. Κλαίγοντας ενημερώνει ότι έχει χτυπήσει σε κάποιο δήθεν τροχαίο ατύχημα και ότι δεν είναι καλά. Είναι το σημείο που οι απατεώνες «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα», καθότι σε πολλές περιπτώσεις καλούν ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά.

Σε δεύτερο χρόνο έρχεται νέα κλήση. Από τον… «γιατρό»-απατεώνα, που ενημερώνει τον εκάστοτε γονιό ότι το παιδί του χειρουργείται και ζητά χρήματα για το χειρουργείο ή ΑΦΜ καθώς και άλλα στοιχεία.

Προσοχή: ασφαλώς και δεν πρέπει να δοθούν τέτοια στοιχεία και οφείλουν ιδίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να είναι ενήμεροι και υποψιασμένοι.

Οι κλήσεις πραγματοποιούνται με απόκρυψη αριθμού ενώ οι φωνές των απατεώνων «προδίδονται» από τα «σπαστά» ελληνικά.

Οι Αστυνομικές Αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και ασφαλώς κάθε στοιχείο που μπορεί να καταθέσει ο οποιοσδήποτε θα συνδράμει στις έρευνές τους. Σημειώνεται ότι προς ώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr καταγράφονται μόνο απόπειρες εξαπάτησης και όχι κάποιο τετελεσμένο συμβάν.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 356 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.