Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  2:41 πμ
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 11:51

Αγρίνιο: Με λαμπρότητα η Δοξολογία στη Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου 1821 (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Εκκλησία τιμά σήμερα στο Αγρίνιο με πάνδημη συμμετοχή τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής εψάλη επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. 

Στις 10:30 το πρωί, με την Φιλαρμονική του Δήμου να αποδίδει τιμές, εκπρόσωποι αρχών και φορέων έφθασαν στο ναό. 

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος που διακρίνεται στις φωτογραφίες με τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτο Ζαμπάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατσακιώρη.

Κοντά στο ιερό βήμα έλαβαν την τιμητική τους θέση οι σημαιοφόροι των σχολείων οι οποίοι στη συνέχεια επρόκειτο να παρελάσουν και να ηγηθούν των τμημάτων τους.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  κ. Ευάγγελος Σύρρος, επίτιμος Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

sinidisi.gr

 
 
Διαβάστηκε 533 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.