Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  1:31 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 14:57

Η Έλενα Κουντουρά στην Αιτωλοακαρνανία: Συναντήσεις με επαγγελματικούς φορείς σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά, όπως έχει ήδη γράψει το sinidisi.gr,  επισκέφθηκε την Αιτωλοακαρνανία και είχε διαδοχικές συναντήσεις με επαγγελματικούς φορείς στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι για τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής.

Στις συναντήσεις συμμετείχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Μίλτος Ζαμπάρας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώτος επιλαχών βουλευτής Γρηγόρης Θεοδωράκης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο Αγρίνιο, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας. Με τον Πρόεδρο Βασίλη Τσάρκο, τον Επίτιμο Πρόεδρο Χρήστο Κωστακόπουλο και τον Σπύρο Φλώρο, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, συζήτησαν κυρίως τις ελλείψεις υποδομών και τις σύγχρονες ανάγκες για την τουριστική ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου συναντήθηκε με τον Γεράσιμο Μαλούση, Πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου, και μέλη του ΔΣ, με βασικό θέμα τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη στο νομό. Διεκδικούν να μην κλείσει το Πρωτοδικείο Αγρινίου και παρέδωσαν στην Ευρωβουλευτή σχετικό ψήφισμα.

Στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και τα μέλη του προεδρείου, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα καθώς και τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής, με επίκεντρο τις υποδομές και την ανάγκη να προχωρήσουν σημαντικά οδικά έργα για τη συνδεσιμότητα και προσβασιμότητα.

Η Έλενα Κουντουρά ενημέρωσε αναλυτικά για τις παρεμβάσεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου διεκδίκησε τη γενναία στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολιτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού.

Η Έλενα Κουντουρά στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, με τον Μίλτο Ζαμπάρα, τον Γρηγόρη Θεοδωράκη και την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρία Τριανταφύλλου.

Πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνο Πασιόπουλο και μέλη του Προεδρείου, με επίκεντρο τις χρηματοδοτικές και αναπτυξιακές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, ενημερώθηκε από τα μέλη του για το αίτημα του Συλλόγου, που έχει εκδώσει και σχετικό ψήφισμα, ενάντια στη δρομολογούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και για την αναγκαιότητα που υπάρχει για τη διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ευρωβουλευτής επισκέφθηκε ακόμη το Παλαιό Δημαρχείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», όπου ξεναγήθηκε από τον ιδρυτή του Κέντρου, Νίκο Κορδόση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.