Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  9:47 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 20:47

Βραβείο απο την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στην κα Καίτη Φλώκου-Κώτσα για τα παραμύθια με τίτλο «Η Μαργαριταρένια στο βασίλειο των λουλουδιών και άλλα παραμύθια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών βράβευσε την κα Καίτη Φλώκου-Κώτσα για τα παραμύθια με τίτλο «Η Μαργαριταρένια στο βασίλειο των λουλουδιών και άλλα παραμύθια». Δυστυχώς δεν πρόλαβε η ίδια να παραλάβει το βραβείο της, καθότι απεβίωσε λίγες μέρες πριν. Δείτε το πρακτικό με όλες τις βραβεύσεις:

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Της Κριτικής Επιτροπής Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ολοκληρωμένου Έργου,

Ποίησης, Διηγήματος, Χρονικού-Μαρτυρίας,

με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2023

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Β. Τζόκα, την Αντιπρόεδρο της Ένωσης κα Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου και τον εκπαιδευτικό- συγγραφέα κ. Παύλο Χρήστου, ταμία της Ένωσης, συγχαίρει όλους όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αυτό. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής μελέτησαν και αξιολόγησαν αντικειμενικά και ο καθένας

χωριστά τα υποβληθέντα προς κρίση έργα: Ολοκληρωμένου Έργου, Ποίησης, Διηγήματος, Χρονικού-Μαρτυρίας. Με πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Λευτέρη Β. Τζόκα, συνήλθαν την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 στη Στέγη της Ένωσης (Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 2ος όροφος), για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων Διαγωνισμού.

Όλα αυτά θα είναι αναρτημένα από 1η Δεκεμβρίου 2023 στο Διαδίκτυο: www.ellineslogotexnes.gr της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Η Απονομή θα πραγματοποιηθεί σε εύθετον χρόνον το 2024 και θα ενημερωθείτε για την Αίθουσα, ημερομηνία και ώρα ακριβώς.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στους: Ελένη Β. Μπίκα-Τσώλη και Γιάννη Γ. Τσώλη για το έργο τους: «Τότε που η αγάπη μιλούσε με γράμματα» (εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ, σελ. 542).

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟΥ-ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Απονέμεται στον κ. Κωνσταντίνο Χρ. Κωστούλα για το έργο του «1922-Από το όνειρο… στην προσφυγιά. Μια οικογενειακή εμπειρία από το 1922», Έκδοση ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Απονέμεται στον κ. Κωνσταντίνο Χρ. Κωστούλα για το έργο του: «Η ζωή με τα τέλια – Ενθυμίσεις από την υπηρεσία στον ΟΤΕ», Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ, Αθήνα 2023.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Απονέμεται στον Παναγιώτη Μ. Βάσιο για το έργο του: «Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑ

– ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Ιούλιος 1822)», Έκδοση HITORICAL QUEST.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Γεώργιο Β. Σιαφλά, για το έργο του: «Φτερά να μην έχεις» (Ερωτικό Δράμα), Έκδοση ΔΙΑΝΟΙΑ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στο Ίδρυμα ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΙΑΦΛΑ-ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ για την έκδοση του έργου: «Το φως μένει – Η ομίχλη φεύγει» του αειμνήστου Παύλου Ρ. Μπαλόγλου.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Παναγιώτη Μπάρκα, Καθηγητή Λογοτεχνίας στο Παν/μιο Αργυροκάστρου για το τρίτομο περισπούδαστο έργο του, χιλίων και πλέον σελίδων με τίτλο: «ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΗΓΟΥ» με CD «Ήπειρος-Ο μύθος στην πραγματικότητα», εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Παναγιώτη Μπάρκα, Καθηγητή Λογοτεχνίας στο Παν/μιο Αργυροκάστρου. Για το έργο του: «Η ΔΩΔΩΝΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»-Μονογραφία, Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Βασίλειο Δημ. Μήτση Εκπαιδευτικό – Συγγραφέα για το 4/τομο έργο του: «ΚΙΒΩΤΟΣ». Ήτοι: Περισυναγωγή Γλωσσικού Ιδιώματος Πωγωνίου-Θεσπρωτίας και Βορείου Ηπείρου». Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Απονέμεται στην κα Ελευθερία Κρικέλη Ιατρό Παθολόγο-Διευθύντρια Α΄ Παθολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ. Για τα δύο περισπούδαστα έργα της: «Από ΑΥΓΟΥΣΤΟ… ΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ» (θέμα: Δωρεάς Οργάνων) με ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΪΝ ΚΡΕΜΣ» που κυκλοφορούν από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Απονέμεται στον κ. Γεώργιο Ν. Μακρίδη για τα έργα του: «Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟ JOHN LOCKE» και «DAVID HUME ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ», Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Χαρίλαο Γ. Γκούτο Ομ. Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου για το έργο του ΑΝΩΝΥΜΟΥ «Γαμήλια Έθιμα στην επαρχία Κόνιτσας το 1899», με την Εισαγωγή-Επιμέλεια δική του, εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Παύλο Αθ. Παλούκα Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. για το έργο του: «Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΜΕ…ΚΑΙΕΙ» (Γλυκόφωνες θύμησες σε ποιητικό λόγο), Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ, Αθήνα 2023.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Δρ. Ευστάθιο Δημ. Αρβανίτη για το έργο του: «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ», Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στο Αφιέρωμα Παλιγγενεσίας «Το μυστικόν σύνθημα θέλει το έχομεν: «Καστρινοί και Λογγίσιοι» Δίτομο Έργο, κοινή έκδοση του Δήμου Παλλήνης και του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙΣ. (Εκδοτική ομάδα 5/ανδρον) που περιέχει εικαστικό αφιέρωμα Παλιγγενεσίας.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στους Γιώργου Λ. Αργυράκο – Κων/να-Κορασιόν Αργυράκου για το έργο τους: «Η Επανάσταση του ’21 στην Gazetta de Lausanne», Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Γεώργιο Στ. Βαγιανό, Καθηγητής Παιδαγωγικής Δρ.- Φιλοσοφίας-Ψυχολογίας, για το δίτομο έργο του: «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ» (Παρατηρήσεις επί της αρχιτεκτονικής και της κατασκευής του ναϊδρίου-Η ιστορικότητά του και Σχέδια) ΑΜΜΩΝ Εκδοτική.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Γιάννη Δημόπουλο για το έργο του: «ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ»-Από τον Ηράκλειτο έως τον Λιαντίνη, ΑΜΜΩΝ Εκδοτική.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Θεόδωρο Δημητρόπουλο, για το έργο του: «Η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στον Χρυσούν Αιώνα του Περικλέους», Εκδόσεις ΑΜΜΩΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον   κ.   Θεμιστοκλή   Παπαδημόπουλο,   για   το   έργο   του:

«Σπάζοντας τον Κώδικα της Τροίας-Το μυκηναϊκό project που απέτυχε», ΑΜΜΩΝ Εκδοτική.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Νίκο Σ. Καλλέρη για το έργο του: «Μικρός απέραντος χρόνος» (Κείμενα παρά του εκλιπόντος Ενεστώτα), ΑΜΜΩΝ Εκδοτική.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Απονέμεται στην Αδελφότητα Λεσινιτσιωτών Βορείου Ηπείρου (Άνω και Κάτω Λεσινίτσα Δελβίνου) για την πολυετή εκδοτική προσπάθεια προς ανάδειξη της τοπικής ιστορίας των Ελληνορθόδοξων παραδόσεων και του Ελληνικού Πολιτισμού των χωριών που αντιπροσωπεύει.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Απονέμεται στην Αδελφότητα Λεσινιτσιωτών Βορείου Ηπείρου (Άνω και Κάτω Λεσινίτσα Δελβίνου) για τη σειρά πετυχημένων εκδόσεων για την ιστορία και τις προσωπικότητες του χωριού τους. Όπως Βασιλείου Μπαρά: «Το Δέλβινο Β. Ηπείρου», Δρ. Γεωργίου Γ. Γιακουμή: «Το μοναστήρι του Γερμανού Λεσινίτσας στη Βόρεια Ήπειρο» και «Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου Λεσινίτσας», Αλέξανδρου Αθ. Τσάκα: «Η περιοχή Ριζών Β. Ηπείρου» (επαρχία Θεολόγου), Ευαγγέλου Παντ. Μέλλου: «Αγαπώ τη Λεσινίτσα», Λευτέρη Θ. Πάσχου: «Μνήμες που δεν λένε να σβήσουν», Γιάννης Κάλλης: «ΑΝΑΛΕΚΤΑ» (Μνήμες, Ζωής σπαράγματα, Αξίες και Διδάγματα), με επιμέλεια έκδοσης: Νίκος Θ. Υφαντής και Ματίνα Δ. Παππά. Όλα είναι εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ

Απονέμεται στον εκδοτικό οίκο ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ και τους Ιδρυτές, Εκδότες και Ερευνητές κύριον Παναγιώτη Μ. Λέζο και κύριον Κωνσταντίνο Σ. Ζαφειράτη, που με αξιοθαύμαστο ζήλο, μεράκι, υπομονή κι επιμονή, συλλέγουν από Αρχεία και Βιβλιοθήκες, δυσεύρετα και ανέκδοτα έργα για την Ήπειρο (Βόρεια και Νότια) και δεν φείδονται εξόδων, χρόνου και κόπου, να τα εκδίδουν.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης» για την επανέκδοση εξαντλημένων τίτλων Ηπειρωτικών προσωπικοτήτων, όπως του αειμνήστου Κωνσταντίνου Ν. Ράδου, Καθηγητού εκ Τσεπελόβου με τον τίτλο: «Ο πειρατής της Γραμβούσης και άλλα διηγήματα», Έκδοση ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στην κα Θάλεια Μάνου και συγγραφέα Γεώργιο Μυτίλη για το έργο του αειμνήστου Μιχάλη Χαρ. Μάνου με τίτλο «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ», Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Γεώργιο Θ. Καραμπάτσο για το έργο του: «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ (1790-1867) Αρχιεπίσκοπο Αργολίδος (1852-1867)», Έκδοση Ιεράς Μητρόπολης Ελβετίας και ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον επιμελητή του Δίτομου έργου «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ Η ΣΩΤΗΡΑ» (Δημητρίου Β. Μπούρτζη), κον Ευάγγελον Δημ. Σεφέρη, Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Παντελή Αντ. Γκιώκα για το έργο του: «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΕΠΕΛΗΣ» (Γεγονότα και Αναμνήσεις), Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στους επιμελητές του έργου: Ευάγγελο Θ. Πριώνη-Κώστα Μάρη- Κώστα Σπ. Ζαφειράτη, για τη σειρά «Εργογραφία Ηπειρωτών Λογίων», που περιλαμβάνει το έργο: Ανδρέα Θ. Θεοδωρίδου (1954-2013) ΑΡΧΕΙΑ Α΄, του Βασιλείου Α. Γκορτζή «Μελέται-Άρθρα και Επιστολαί» (Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ).

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Βαγγέλη Ζαφειράτη για το έργο του: «Το κράξιμο του κόρακα», Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Δημήτρη Σ. Μασούρη Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων για το έργο του: «37 Μαρουσιώτικα παραμύθια», Εκδόσεις εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στην κα Αντιγόνη Πόμμερ, Καθηγήτρια Δημιουργικής Γραφής για το έργο της: «Ξενώνας Κακοποιημένων Βρικολάκων», Εκδόσεις 24 γράμματα.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στην Κωνσταντίνα Ρεμπή για το έργο της: «Τα ψάρια που πετούν», Εκδόσεις Άπαρσις.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Γεώργιο Φωτ. Παπαδόπουλο, Δρ. Θεολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών για το έργο του: «Κρουνοί Θείας Χάριτος», Χίος 2023, Έκδοση Τυπογραφή

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον κ. Δημήτριο Ευθ. Κουτονιά για το έργο του: «Διαδρομές στο βάθος του Μύθου και της Ιστορίας (1755-2020)».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Σταύρο Ντζούρα για το τρίτομο έργο του «ΟΝΕΙΡΟΔΙΚΤΥΟ» με την επιμέλεια της Μαίρης Τσούτσια.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Απονέμεται στον κ. Ιωάννη Χ. Κοσμίδη για το παιδικό θεατρικό έργο του «Ο κόσμος των παιδιών».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται   στον   κ.   Ιωάννη   Χ.   Κοσμίδη    για   το   θεατρικό   έργο   του: «ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Απονέμεται   στη  Σοφία   Μακρή   για   τα  έργα  της:  «Άγνωστε   ταξιδιώτη», «Αγαπημένη μου μαμά», «Η Αγία Διαδρομή», «Η καρδιά του Έβενου», «Άννος», «Η ιστορία του Λέναδρου-Έτσι απλά…».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Απονέμεται   στον  Μιχάλη   Παγούνη   για   το  έργο   του  «Ορειάδα»   (Επικό τραγούδι), Εκδόσεις Λεξίτυπον.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Απονέμεται στον Σπύρο Π. Ραδίτσα για την ποιητική συλλογή: «Προσωπικά», Εκδόσεις ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Απονέμεται στην Άννα Μαυροειδή για την ποιητική συλλογή: «Μόνο γι’ Αγάπη μίλησέ μου», Έκδοση ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Απονέμεται στον Γιώργο Σταυράκη για το έργο του: «Θύμησες», Έκδοση ΤΑΔΕ ΕΦΗ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Απονέμεται    στην   Έλενα-Λεωνώρα    Λέκκα   για    την   ποιητική    συλλογή «Οικογενειακά Στάχυα» (επιμέλεια Γιώργου Σταυράκη) Εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΙΧΟΥ

Απονέμεται στη Σοφία Σκλείδα για τις «Στιχουργικές-Αναζωγραφίσεις- Καλλιτεχνημάτων, με εικονογράφηση ζωγράφου Ιωάννου Καραλιά, από τις εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Απονέμεται στην κα Καίτη Φλώκου-Κώτσα για τα παραμύθια με τίτλο «Η Μαργαριταρένια στο βασίλειο των λουλουδιών και άλλα παραμύθια». Εικονογράφηση Δήμητρα Παπαδημητρίου, Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στην Ελένη Σοφία-Στοϊλού για το έργο της «Τα δάκρυα του φεγγαριού» με επιμέλεια Σοφίας Σκλείδα και εικονογράφηση Έλενας Μαυρομμάτη και Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

Απονέμεται στον Ντίνο Ν. Μακρυγιάννη για το έργο του: «Εικοσιενικές Ανατάσεις»-Ναύπακτος.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Απονέμεται στον Παντελή (Λάκη) Χαντζή για το έργο του: «Λέξεις που χαρακτηρίζουν τον Άνθρωπο»-Μεσολόγγι.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απονέμεται στον Σταύρο Θ. Παπουτσή για την ποιητική συλλογή «Κυπριακός Ιριδισμός»-Πειραιάς.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Απονέμεται στον Χάρη Τοκατλίδη για τις ποιητικές συλλογές: «ΕΠΤΑ», Έκδοση ΚΑΚΤΟΣ και «Πρόσωπα Απρόσωπα», Έκδοση Γαβριηλίδης.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

Απονέμεται    στον    Κώστα    Μ.    Παππά     για    τα    ποιήματα     με    τίτλο «ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ» Έκδοση ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ. Επιμέλεια: Πάρη Ανδρεάδη.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

Απονέμεται στην Αδελφότητα Λεσινιτσιωτών (Άνω και Κάτω Λεσινίτσα) Β. Ηπείρου στη μνήμη του αείμνηστου Δημοσθένη Στ. Πάσχου και το έργο του: «Θέλω να γράψω με καημό», Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

Απονέμεται στον Ευριπίδη Κλεόπα για το ταξιδιωτικό έργο Ποίησης (1974- 2023) με τίτλο: «Σημειώσεις ενός Ταξιδιώτη» από τις εκδόσεις του περιοδικού «Μανιφέστο».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Απονέμεται στον Βασίλη Νούσια για την ποιητική συλλογή «ΕΙΡΑΝΑ», περιέχει μουσικό CD, Έκδοση ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Απονέμεται στον Άγγελο Κούρο για τις ποιητικές συλλογές του: «βαθαίνοντας στα διακοσάχρονα  της ελληνικής επανάστασης»   (Έκδοση   ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ-Πένταδρον) και «σου ορκίζομαι στο βουνό-ιερότερο όρκο δεν έχω» (Εκδόσεις ΚΑΠΑ).

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Απονέμεται στον Παναγιώτη Κοτρόγιαννο για την ποιητική συλλογή «Ψυχής φτερουγίσματα», Δίστομο 2022.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Απονέμεται στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου-Καμπά για το έργο της «Τα κόκκινα τριαντάφυλλα».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Απονέμεται στον Δαμασκηνό Θωμά Συνθέτη-Μουσικολόγο-Ιστορικό της Τέχνης για το έργο του «Η Αγάπη και η Ελπίδα Φτερουγίζουν» Εκδόσεις «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Απονέμεται στην Κωνσταντία Φαγαδάκη για το Λεύκωμα της «ΧΡΩΜΟ- ΠΙΔΑΚΕΣ» (μέρος 1ο), Έκδοση ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ-ΟΜΑΔΑ 5/ΑΝΔΡΟΝ.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Απονέμεται στον Ορέστη Λαδένη Ζωγράφο ΑΣΚΤ-Ποιητή για το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του έργου της Σπυριδούλας Μπάκα με τίτλο: «Σμύρνη 1875- Εντυπώσεις Μελωδιών-Ματ σε 2 Υφέσεις».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Απονέμεται στον Ιωάννη Καραλιά Αρχιτέκτονα-Ζωγράφο-Ποιητή για το εξώφυλλο και την εικονογράφηση του βιβλίου της Σοφίας Σκλείδα «Στιχουργικές Αναζωγραφίσεις Καλλιτεχνημάτων».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Απονέμεται στη Δήμητρα Παπαδημητρίου για το έργο με παραμύθια της Καίτης Φλώκου-Κώτσα, στο εξώφυλλο και σελίδες.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Απονέμεται στην Έλενα Μαυρομμάτη για την εικονογράφηση εξωφύλλου και σελίδων του έργου «Τα δάκρυα του φεγγαριού» της Ελένης Σοφιά-Στοϊλού.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Α΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

  1. Στην κα Αγγελική Σταματούκου, με το ψευδώνυμο «Αρεθουσιάς», για το ποίημα «Τα συναισθήματα δεν είναι στις οθόνες».
  2. Στην κα Βασιλική Παππά, με το ψευδώνυμο «Ariana», για το ποίημα «Κλικ στη σιωπή».
  3. Στον κ. Θεοφάνη Μπογιάννο ο Ρόδιος, με το ψευδώνυμο «Πιττακός» για το ποίημα «Ο, συ μισείς, ετέρω μη ποιήσης;».
  4. Στον κ. Κώστα Μασούρα, με το ψευδώνυμο «Κοσμάς» για το ποίημα«Αναδιφήσεις».
  1. Στον κ. Άθω    Χατζηματθαίου   (Λεμεσός-Κύπρος),   με   το   ψευδώνυμο «Ηλίανθος» για το ποίημα «Έρωτας».
  1. Στον κ. Ιωάννη Χ. Κοσμίδη, με το ψευδώνυμο «Πόντιος» για το ποίημα«Ήλιε μου».
  1. Στην κ. Παναγιώτα Γετίμη, με το ψευδώνυμο «Στεφανία» για το ποίημα«Υδάτινο άγγιγμα».
  1. Στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα, με το ψευδώνυμο «Ιουλιανός» για το ποίημα«Ονειρόχρονος».
  1. Στην κα Παρασκευή      Τσουπαροπούλου,       με     το     ψευδώνυμο«Τριαντάφυλλος» για το ποίημα «Παλαμάς-Η αγαπημένη μου πατρίδα».
  1. Στον κ. Αλέξανδρο Παπαδημητρόπουλο, με το ψευδώνυμο «Ρούμπερτ Μπρουκ» για το ποίημα «DE PROFUNDIS».
  2. Στον κ. Γεώργιο Ηλ. Γκούμα, με το ψευδώνυμο «Στοχαστής» για το ποίημα «Παρακαίρες διαπιστώσεις».
  3. Στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού, με το ψευδώνυμο «Τα παιδιά» για το ποίημα «Έξω βρέχει».
  4. Στην κα Αγγέλα Χρονοπούλου, με το ψευδώνυμο «Ακροβάτης» για το ποίημα «Οι πολιτείες».
  5. Στην κα Ελένη Βέρρου, με το ψευδώνυμο «Μαργαρίτα» για το ποίημα

«Ισόβιος Βασιλιάς».

  1. Στον κ. Βασίλειο Χαλάτση, με το ψευδώνυμο «Βασίλης Βαρασοβίτης» για το ποίημα «Χέρια».
  2. Στην κα Δέσποινα Κατσιρέα, με το ψευδώνυμο «Ιοκάστη» για το ποίημα«Ανάμνηση».
  1. Στον κο Γεώργιο Ατσαβέ, με το ψευδώνυμο «Αρναίος» για το ποίημα«Οι λέξεις και εμείς!».
  1. Στην κα Αλέκα Καριπίδου, με το ψευδώνυμο «Ελεονόρα» για το ποίημα«Ματωμένη Σιωπή».
  1. Στην κα Βασιλική Πεκλάρη, με το ψευδώνυμο «Μαριάννα Ντάνου» για το ποίημα «Η αιώνια πάλη».
  2. Στην κα Αναπνιώτου Φυλλίτσα-Αθηναΐς, με το ψευδώνυμο «Αγαθονίκη» για το ποίημα «Μπορείς!».
  3. Στην κα Ιφιγένεια Καλιακάτσου με το ψευδώνυμο «Τετράφυλλο» για το ποίημα «Ένας άνδρας».
  4. Στην κα Μαρία Ράπτη, με το ψευδώνυμο «Μακεbα» για το ποίημα«Ερωτικόν».
  1. Στον κο Θεόδωρο Βλασσόπουλο με το ψευδώνυμο «Βλαστός» για το ποίημα «Παραλογισμός του πολέμου».

Β΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Μυθιστορήματος στην κα Ελένη Βέρρου, με το ψευδώνυμο

«Μάχιμη και καρτερική ωριμότητα» για το μυθιστόρημα «Δυο καπετάνιοι από στιγμή σε στιγμή ένα χαμογελαστό απόγευμα».

Γ΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Στον κ. Αριστείδη Σχισμένο με το ψευδώνυμο «Άρης Ορεινός» για το διηγήμα «Το Διαβολογέφυρο της Μουρμουρίτσας στο Βελεντζικό Άρτας», που ισοβαθμεί με τον κ. Ελευθέριο Τσιρώνη, με το ψευδώνυμο «Ελευθέριος Μικροσπηλιώτης» και το διήγημά του «Το βρόχινο νερό».

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Στον κ. Ιωάννη Χ. Κοσμίδη με το ψευδώνυμο «Πόντιος» για το διήγημα «Ο επαναστάτης», που ισοβαθμεί με τον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό με το ψευδώνυμο «Ελεύθερος» και το διήγημά του «Κυψέλη 2023». Ακόμα ισοβαθμεί τον κ. Αλέξανδρο Παπαδημητρόπουλο, με το ψευδώνυμο «Γουλιέλμος» και το διήγημά του «Όταν το όνειρο γίνεται εφιάλτης».

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Στην κα Ελένη Βέρρου με το ψευδώνυμο «Μωβ αμάραντος» για το διήγημα «Άγρια Δύση» που ισοβαθμεί με την κα Παναγιώτα Γετίμη με το ψευδώνυμο «Στεφανία» και το διήγημά της «Το κόκκινο παλτό της βιτρίνας» και ισοβαθμεί με την κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού, με το ψευδώνυμο «Τα παιδιά» και το διήγημα «Ο Ζήσης και οι τρεις κόρες τους».

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

  • Στην κα Αγγέλα Χρονοπούλου, με το ψευδώνυμο «Ακροβάτης», για το διήγημα «Αν είχαν οι λύκοι τσέπες…».
  • Στην κα Δέσποινα Κατσιρέα, με το ψευδώνυμο «Ιοκάστη» για το διήγημά της «Ένα περιστέρι στην πλατεία».
  • Στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου, με το ψευδώνυμο «Ραχήλ» για το διήγημά της «Πώς έζησα την καταστροφή στον Παλαμά».
  • Στην κα Ευθυμία Τσιτκάνου, με το ψευδώνυμο «Δερμάτη Χρύσα» και το διήγημα «Η Ρωξάνη».
  • Στην κα Δέσποινα Τζανή, με το ψευδώνυμο «Τα μουντά χρώματα της ζωής» για το διήγημα «Ο λύκος βασιλιάς της νύχτας».
  • Στην κα Ιφιγένεια Καλιακάτσου, με το ψευδώνυμο «Τετράφυλλο» για το διήγημα «Η καλή μας φίλη Παντελής».
  • Στον κο Γεώργιο Απ. Κυριαρζή, με το ψευδώνυμο «Αύγουστος Άλλος» για το διήγημα «Αύγουστος Άλλος».

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  • Στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό, με το ψευδώνυμο «Στοχαστικός» για το Χρονικό-Μαρτυρία «Ο… χρόνος».
  • Στην κα Ελένη Βέρρου, με το ψευδώνυμο «Μάχιμη ελπίδα» για το Χρονικό-Μαρτυρία «Το κάστρο».
  • Στον κ. Ηλία Θάνο, με το ψευδώνυμο «Νεκτάριος Διάκος» για το Χρονικό- Μαρτυρία «Χρονικό της δράσης του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα προεπαναστατικά και στην Επανάσταση του 1821».
  • Στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού, με το ψευδώνυμο «Τα παιδιά» για το Χρονικό-Μαρτυρία «Το μωρό ήρθε ξημερώματα».
  • Στον κ. Σωτήρη Λ. Δημητρίου, με το ψευδώνυμο «Μίλων» για το Χρονικό- Μαρτυρία «Σαν παραμύθι-Διακόσια χρόνια φέτος από τον ηρωικό θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη».
  • Στην κα Αναπνιώτου Φυλλίτσα-Αθηναΐς, με το ψευδώνυμο «Μνήμων» για το Χρονικό-Μαρτυρία «Καλάβρυτα 80 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα».

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ακράδαντα ότι η Κριτική Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών που είχε αναλάβει να κρίνει τα κείμενα σε όλες τις κατηγορίες, Ποίησης – Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας, έφερε σε αίσιο πέρας την αποστολή της, ευσυνείδητα και με

δικαιοκρισία. Δεν διεκδικεί το έπαθλο του αλάθητου. Εκφράζει από καρδιάς τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την ευγενή άμιλλα κι έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας για το 2023.

Αθήνα, 21-11-2023

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.ΤΖΟΚΑΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

 

Α. ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.ΤΖΟΚΑΣ

 

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΛΙΔΑΣ

Διαβάστηκε 254 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 21:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.