Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  10:25 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 19:55

Eurovision 2024: Ολοκληρώνεται το παζλ των συμμετοχών – Η θέση της Ελλάδας και τα μεγάλα φαβορί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το βράδυ του Σαββάτου (9/3) πραγματοποιήθηκαν και οι δύο τελευταίοι εθνικοί τελικοί σε Σουηδία και Πορτογαλία, ολοκληρώνοντας σχεδόν το παζλ των συμμετοχών.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να κυκλοφορήσει το τραγούδι της Γεωργίας, η οποία φέτος εκπροσωπείται από την pop star Nutsa Buzaladze, ενώ απομένει η δημοσιοποίηση των κομματιών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν μέσα στη βδομάδα. Σημειώνεται πως την Αρμενία στη φετινή Eurovision θα εκπροσωπήσει το έθνικ duo Ladavina και το Αζερμπαϊτζάν ο Fahree.

Επιπλέον, το θρίλερ με τη συμμετοχή της Ισλανδίας παραμένει ανοιχτό, αφού ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας RUV δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν η νικήτρια του εθνικού τελικού (Hera Bjork) θα ανέβει τελικά στη σκηνή του Μάλμε ή όχι. Η ένσταση της Ισλανδίας αφορά στο γεγονός ότι η EBU επέτρεψε στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρά την εμπόλεμη κατάσταση με την Παλαιστίνη και η οριστική απόφαση θα παρθεί μέσα στον Μάρτιο.

Όσον αφορά τα της Ελλάδας, η Μαρίνα Σάττι φαίνεται πως έχει προκαλέσει αίσθηση στους Eurofans, με το «Ζάρι» να μετράει ήδη περισσότερα από 650.000 streamings στο Spotify και 3,5 εκατομμύρια views στο YouTube. Παράλληλα, το κομμάτι φιγουράρει σε κορυφαίες λίστες ανά την Ευρώπη, ενώ και οι αντιδράσεις των Eurofans σε σχετικά βίντεο στο YouTube είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Τα στοιχήματα και τα φαβορί

Στο κομμάτι των προγνωστικών σχετικά με τον πιθανό νικητή της φετινής Eurovision, η Κροατία παραμένει σταθερά στην κορυφή των στοιχημάτων, με την Ουκρανία να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε τα τελευταία 24ωρα η Ελβετία, που δείχνει να διεκδικεί ανοιχτά και με αξιώσεις φέτος την πρωτιά, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία και η Ολλανδία.

Στη δεκάδα συναντάμε επίσης τη δυναμική μπαλάντα του Βελγίου, το pop ντουέτο της Σουηδίας και τη μπαλάντα του Ισραήλ, η οποία δέχεται ήδη τα «πυρά» μεγάλης μερίδας του κοινού λόγω του πολέμου με την Παλαιστίνη. Στην 9η θέση φιγουράρει η Γεωργία χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ακόμη το τραγούδι της και στη 10η θέση η μπαλάντα της Γαλλίας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η Μαρίνα Σάττι βρίσκεται σταθερά εδώ και μέρες στη 14η θέση με ανοδικές τάσεις. Τέλος, η Σίλια Καψή και το Liar έχουν υποχωρήσει στην 24η θέση για την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα διαγωνίζεται φέτος σε πρώτη φάση στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, διεκδικώντας την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό της 11ης Μαΐου. Η αναλυτική σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε δεύτερο χρόνο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 575 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.