Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  4:32 μμ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 21:30

Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου τιμά την 8 Μάρτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου τιμά την 8 Μάρτη και απευθύνεται  σε όλες τις γυναίκες του µόχθου:

Στις εργαζόμενες και τις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες, στις φοιτήτριες, στις νέες μητέρες, στις συνταξιούχους.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες εσάς, που είστε αγωνίστριες της ζωής. Οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης, για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτησή µας.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες µας: Σταθερή δουλειά µε σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίες, µε Συλλογικές Συμβάσεις, µε αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες µας, µε κατοχυρωμένη Κυριακάτικη αργία, µε μέτρα υγείας και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας.

Σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή, για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών µας.

Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουμε όπως µας αξίζει μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του µόχθου, γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Γιατί µόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές.

Δυναμώνουμε τη συλλογική µας πάλη για το δικαίωμα στην σταθερή εργασία – στο σταθερό ωράριο – στην προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για µας και τις οικογένειές µας.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην 8η Μάρτη θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 9 Μάρτη, 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Φωτο αρχείου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.