Τετάρτη, 17η Απριλίου 2024  10:05 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 10:25

Απογευματινά χειρουργεία: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για επέμβαση επί πληρωμή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ήδη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει υπογράψει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα πληρώνονται από χρήματα των ασθενών, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν ποιος γιατρός θα τους χειρουργήσει, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την σειρά προτεραιότητας που υπάρχει σήμερα για τις δωρεάν επεμβάσεις.

Η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει τόσο τις αμοιβές των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών, όσο και τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλουν οι ασθενείς για να κάνουν μία επέμβαση το απόγευμα. Αμοιβές που θα ξεκινούν από 300 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 2000 ευρώ.

Τα ραντεβού για απογευματινά χειρουργεία

Εφόσον κάνεις διαθέτει τα ανάλογα κονδύλια θα μπορεί με πολύ μεγάλη ευκολία να κλείσει ραντεβού για να πραγματοποιήσει απογευματινό χειρουργείο σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο εφόσον αυτό έχει μπει στη διαδικασία της υλοποίησης του νέου θεσμού.

Άλλωστε δεν θα συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία όλα τα νοσοκομεία αλλά μόνο εκείνα στα οποία οι γιατροί κρίνουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στο νέο ωράριο ή αν υπάρχει το απαραίτητο διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό. Πάντως, οι ασθενείς θα μπορούν όπως στα απογευματινά ιατρεία που επίσης είναι με χρήματα από τους ασθενείς, να κλείνουν σε πρώτη φάση τηλεφωνικά ραντεβού με τον γιατρό που επιθυμούν ώστε να προγραμματιστεί η επέμβαση.

Ενδεικτικές τιμές για τους ασθενείς

Ενδεικτικά με βάση τα όσα έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα το υπουργείο υγείας για μία επέμβαση καταρράκτη ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλει από 300 έως 500 €. Για επέμβαση βουβωνοκήλης που θεωρείται μια μικρή χειρουργική επέμβαση το κόστος θα αγγίζει τα 500 €. Η χολοκυστεκτομή θα ξεκινάει από τα 500 και μπορεί να φτάνει και τα 1200 €, ενώ η αρθροπλαστική γονάτου μπορεί να αγγίξει και τα 1600 €. Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές των γιατρών αυτές θα ξεκινούν από 55 ευρώ μικτά και μπορούν να φτάσουν έως και τα 1000 ευρώ ανάλογα τη βαθμίδα του χειρουργού.

Συγκεκριμένα:

Ο Συντονιστής Διευθυντής ή ο καθηγητής θα λαμβάνει για τις πολύ μικρές επεμβάσεις 125 ευρώ μικτά, για τις μικρές 245 ευρώ μικτά ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1000 ευρώ σε εξαιρετικά βαριά χειρουργεία.

Ο Διευθυντής ή ο αναπληρωτής καθηγητής θα ξεκινά από 110 ευρώ μικτά και θα φτάνει έως τα 900 ευρώ.

Οι επιμελητές και οι επίκουροι καθηγητές ιατρικής θα ξεκινούν από 105 ευρώ μικτά και θα φτάνουν έως τα 850.

Οι χειρουργοί Β και Γ που θα συμμετέχουν στην ιατρική ομάδα θα λαμβάνουν από 55 ευρώ έως 150 ευρώ ανάλογα τη βαρύτητα της επέμβασης.

Σε ό,τι αφορά στους αναισθησιολόγους θα ξεκινούν από 90 ευρώ και θα μπορούν να φτάνουν έως και τα 450 ευρώ ανά χειρουργείο.

thebest.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.