Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:28 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 23:21

Κάποιοι θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάποιοι θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο. Πολλοί ενοχλούνται με την παρουσία της Εκκλησίας και ειδικά όταν εκφράζεται χωρίς φόβο, λέγοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Ανήκουστες ιδεολογικές τάσεις ή «κέντρα» επιθυμούν την Εκκλησία να είναι βουβή, στο περιθώριο, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο ή ρόλο μέσα στην κοινωνία. Τις δυο τελευταίες δεκαετίες από την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εξουδετέρωσης και αποδυνάμωσης της Εκκλησίας.

Σε ορισμένους που έχουν φτιάξει έναν Θεό και μια θρησκεία στα μέτρα τους, διατυμπανίζοντας ότι οι ίδιοι είναι «χριστιανοί» ή άνθρωποι της Εκκλησίας, υποδεικνύουν και ωθούν στην κοινωνία το δικό τους τρόπο ζωής, χωρίς περιορισμούς, χωρίς «μη», χωρίς ηθική, χωρίς «καλούπια» και πάνω απ’ όλα χωρίς «Θεό».

Ξέχασαν ορισμένοι, ό,τι για να ζουν σήμερα ελεύθεροι και να λένε τις όποιες απόψεις, η Εκκλησία μαζί με τον λαό έδωσαν μάχες για να κρατηθεί αυτό το Έθνος. Κράτησαν την πίστη, την ελευθερία, την παιδεία, την Ελλάδα, τις αξίες, την οικογένεια. Και όταν τους τα θυμίζει η Εκκλησία τότε μιλούν για «μεσαίωνα» ή για τους «συντηρητικούς παπάδες», ή «τι δουλειά έχει η Εκκλησία να ανακατεύεται σε τέτοια ζητήματα» κ.α.

Δεν θα σταματήσουμε να ζούμε σύμφωνα με το λόγο του Θεού και να σπέρνουμε το σπόρο της αλήθειας και του Ευαγγελίου, επειδή κάποιοι θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 175 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.