Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 21:50

Έρχεται νέο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Στόχος να εκπαιδεύσουμε 500.000 εργαζόμενους έως το 2025» τόνισε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ

Τη σημασία της επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης του εργατικού δυναμικού στον τομέα της τεχνολογίας ανέδειξε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Επιπλέον ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα αυτό συνιστά μέρος της προσπάθειας επανακατάρτισης 500.000 εργαζομένων έως το 2025, με έμφαση σε ειδικότητες που αναμένεται να έχουν αυξημένη ζήτηση.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι περίπου 215.000 έχουν ήδη καταρτιστεί και πιστοποιηθεί μέσω της μεγαλύτερης δράσης επαγγελματικής κατάρτισης που είναι σε εξέλιξη, ενώ άλλοι 39.000 βρίσκονται στο πρόγραμμα για τον δεύτερο κύκλο.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ ανέφερε τρεις κύριους λόγους για τη μεγάλη έλλειψη στην κάλυψη θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στην έλλειψη σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με τις ανάγκες της οικονομίας, σε θέματα γεωγραφικής ζήτησης και προσφοράς εργασίας, καθώς και στην έλλειψη δράσεων διάχυσης της ενημέρωσης για την αγορά εργασίας. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι «Ημέρες Καριέρας» που οργανώνει η ΔΥΠΑ έχουν συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης τα τελευταία 3,5 χρόνια.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 153 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία