Τετάρτη, 17η Απριλίου 2024  9:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 11:32

Ηλεκτρονικές απάτες: Απατεώνες μέσω ψεύτικων email και SMS προσπαθούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους – Πώς θα προστατευτούμε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο δημοσιογράφος Τεχνολογίας, Νίκος Βασιλάκος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ηλεκτρονικές απάτες και το πώς επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπούν χρηματικά ποσά από λογαριασμούς πολιτών.

Πολλές φορές επιτήδειοι ακόμη και τηλεφωνικώς ζητούν τα στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών, προσποιούμενοι ότι θα μας πιστώσουν… υπόλοιπα από market pass ή άλλες κρατικές παροχές.

Η δράση τους είναι στοχευμένη και μελετημένη θα έλεγε κάνεις, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά να «παίζουν» με την ψυχολογία των υποψήφιων θυμάτων τους.

Τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρουν πως μέσα σε έναν χρόνο έχουν αυξηθεί οι ηλεκτρονικές απάτες κατά 29%.

Ο δημοσιογράφος Τεχνολογίας, Νίκος Βασιλάκος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ηλεκτρονικές απάτες και το πώς επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπούν χρηματικά ποσά από λογαριασμούς πολιτών.

«Η διεύθυνση πολλές φορές δεν είναι σωστή. Το παλιό κινητό δεν έχει πάρει τις τελευταίες ενημερώσεις και δε μπορεί να μας προστατεύσει. Πλέον έχει ξεφύγει το πράγμα, και παίρνουν και τηλέφωνα ζητώντας στοιχεία τραπεζών. Είναι σημαντικό να έχουμε όλες τις εφαρμογές ενημερωμένες», επεσήμανε.

Απατεώνες μέσω ψεύτικων email και SMS προσπαθούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους
Χρησιμοποιούν ονόματα:

Οργανισμών, Τραπεζών, Εταιρειών διανομής, Συνδρομητικών καναλιών και Υπηρεσιών (π.χ gov.gr)

Ζητούν από τα υποψήφια θύματα να «κλικάρουν» σε κάποιο link δήθεν για επιβεβαίωση στοιχείων και στοχεύουν στην απόσπαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (κωδικούς από e banking ή pin καρτών)
Πως θα προστατευτούμε απο τις ηλεκτρονικές απάτες

-Δεν ανοίγουμε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

-Δεν επιλέγουμε ποτέ τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

-Διαγράφουμε αμέσως το μήνυμα

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 220 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.