Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:56 μμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 19:09

Διχαστικό Πρωτο αδικείο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει ο Δημήτρης Μακρής

1.-Παρακολουθούμε δημοσιεύματα και δραστηριότητες από πλευράς Μεσολογγίου να επιχειρούν να εμφανίσουν το μαύρο άσπρο σε ότι αφορά τον δικαστικό χάρτη της Αιτωλ/νίας. Παρουσιάζουν ένα χάρτη με δήθεν το Μεσολόγγι να δεσπόζει στο κέντρο της Αιτωλ/νίας. Τεχνηέντως  αποσιωπούν ή αποκρύπτουν ή και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

2.- Επικαλούνται την ορεινή Ναυπακτία με τα κουτσοχώρια της από τη μια και από την άλλη απαξιωτικά αντί να αναφερθούν στον ορεινό Βάλτο με τα πολλά και μεγάλα κεφαλοχώρια του, μιλάνε υποτιμητικά για κάποιο παλιοχωράκι Αλευράδας. Οι πληθυσμοί των δυο ορεινών περιοχών δεν συγκρίνονται. Πολλά από τα χωριά του Βάλτου όπως Βρουβιανά, Πηγάδια και Αυλάκι έχουν απόσταση από Αγρίνιο περί τα 90 χλμ.

3.-Ας φανερωθούν μερικές ακόμα αλήθειες. Ο σημερινός χάρτης του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου συμπεριλαμβάνει κομμάτι τριών Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Αγρινίου ήτοι 19 κοινότητες πληθυσμού 10.000 κατοίκων που καθημερινά συγκοινωνούν με αστικά λεωφορεία προς και από Δήμο Αγρινίου και όμως στρεβλά υπάγονται δικαστικά στο Μεσολόγγι. Ας πάμε και στον Αστακό. Ο Αστακός υπάγεται στο Μεσολόγγι από το οποίο απέχει 56 χλμ ενώ από το Αγρίνιο 50 χλμ απόσταση η οποία θα μειωθεί με τη οδική σύνδεση  Πλατυγιαλίου με Αγρίνιο. Εξ άλλου τα χωριά του Αστακού είναι πλησιέστερα στο Αγρίνιο και πολύ μακρύτερα από Μεσολόγγι.

 4.-Οι κάτοικοι των χωριών αυτών γνωρίζουν άραγε τι παίζεται σε βάρος των συμφερόντων τους; Ρωτήθηκαν; Δε νομίζω. Για ένα είμαι σίγουρος, ότι όλη η Αιτωλ/νία υποφέρει από παθογένειες που εξέθρεψε ο Μεσολογγιοκεντρισμός. Πανελλήνια σε ανάπτυξη είμαστε πάτος. Μπορούσαμε να είχαμε όχι μόνο ξεχωριστούς Νομούς Αγρινίου και Μεσολογγίου αλλά και Ναυπάκτου οπότε μαζί και με Λευκάδα (ενδεχομένως και με Εχινάδες νήσους, μη αποκλειομένου του Δήμου Αγράφων) θα συναποτελούσαμε Περιφέρεια Δυτικής Ρούμελης με πανεπιστήμιο και ανάπτυξιακές προοπτικές. Δεν θα παραμέναμε φτωχοσυγγενικό παρακολούθημα της Πάτρας, ούτε κλωτσοσκούφι της κάθε κυβέρνησης.

5.- Τώρα μέσα στην κατάντια μας το μόνο που απολαμβάνουν αλαζονικά είναι οι Μεσολογγίτες με το να καυχώνται ότι είναι καθαγιασμένοι πρωτευουσιάνοι του μεγαλύτερου Νομού της χώρας κόντρα στα δίκαια δικαιώματα του τόπου μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΜΑΚΡΗΣ

Διαβάστηκε 673 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.