Παρασκευή, 26η Ιουλίου 2024  11:44 μμ
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 21:23

Αγρίνιο – Θέρμο: Απόκριες με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η «Σ» μετά την παρουσίαση αποκριάτικων δράσεων των υπόλοιπων Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα δίνει το αποκριάτικο «στίγμα» και για τους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου

Η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς πλησιάζει και όλοι οι Δήμοι προετοιμάζονται ώστε να υλοποιήσουν εκδηλώσεις με σκοπό οι δημότες τους, αλλά και οι επισκέπτες τους, να διασκεδάσουν και να χαρούν.

Οι περισσότεροι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, όπως παρουσίασε αναλυτικά η «Σ» πρόσφατα, στις 22/02/24, (στο πρώτο μέρος του θέματος στο οποίο οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι των υπόλοιπων Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα υλοποιήσουν στην περιοχή τους) σε συνεργασία με κατά τόπους συλλόγους και φορείς θα διοργανώσουν ποικιλία αποκριάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες θα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά της παράδοσης, σε συνδυασμό με τη διασκέδαση, καθώς αυτός είναι ο σκοπός όλων.

Από άκρη σε άκρη της Αιτωλοακαρνανίας οι Δήμοι έχουν προγραμματίσει πλήθος  εκδηλώσεων, όπου αξίζει να σημειωθεί πως στις ιστοσελίδες τους έχουν αναρτηθεί ή σύντομα θα αναρτηθούν αναλυτικά τα αποκριάτικα προγράμματά τους, ώστε οι ενδιαφερόμενοι ανά πάσα στιγμή να μπορούν να είναι ενήμεροι.

Στο Δήμο Αγρινίου σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες στοχεύουν να φέρουν το πνεύμα της Αποκριάς σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και θα απευθύνονται τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους, ενώ να επισημάνουμε πως το πρόγραμμα θα διαθέτει και διάφορες εκπλήξεις. Η έναρξη του αποκριάτικου προγράμματος θα γίνει την Τσικνοπέμπτη, ενώ πέραν του αναλυτικού προγράμματος που η ανακοίνωσή του θα γίνει τις επόμενες ημέρες αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη βαρύτητα, ως είθισται, αποτελούν οι εκδηλώσεις την Τσικνοπέμπη, όπως επίσης και η εκδήλωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο με το γαϊτανάκι από τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου. Ιδιαίτερη οργάνωση έχουν κάθε χρόνο, όπως και φέτος και τα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα που θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητές του Δήμου, όπως επίσης και τα δύο καρναβάλια που θα γίνουν στον Δήμο Αγρινίου στις 17/03, το ένα θα πραγματοποιηθεί στις Παπαδάτες και το άλλο στο Παναιτώλιο».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θέρμου Κωνσταντίνος Κότσαλος μιλώντας στη «Σ» σημείωσε: «το αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Θέρμου ξεκινά την Τσικνοπέμπτη. Ψήνουμε σουβλάκια, έχουμε μουσική, προσφέρουμε πατροπαράδοτα εδέσματα, όπως λ.χ. φασολάδα, γίγαντες, ταραμοσαλάτα, τουρσί, ελιές, χορτόπιτα κλπ. Την Κυριακή 17/03 σε συνδιοργάνωση με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Θέρμου (Ε.Ο.Θ.) διοργανώνουμε διάφορα δρώμενα στη κεντρική πλατεία του Θέρμου, όπως και χορευτικά. Την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε επίσης στην κεντρική πλατεία μια εκδήλωση με παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα, προσφέροντας και τα παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα, χαλβά κλπ, ενώ και αυτή η διοργάνωση θα πλαισιωθεί με μουσική. Επίσης, έχουμε μεριμνήσει ώστε να διασκεδάσουν και οι μικροί μας φίλοι. Θα πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο, ενώ συνεχώς, κάθε χρονιά, προσπαθούμε να τις εμπλουτίζουμε, ακόμη και με περισσότερα εδέσματα, ώστε ο κόσμος να ευχαριστηθεί και να διασκεδάσει».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 480 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News