Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  3:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 23:22

Νοσοκομείο Αγρινίου: ποιες θέσεις γιατρών θα περιλαμβάνει η επικείμενη προκύρηξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων ειδικεύομενων ιατρών για το Νοσοκομείο Αγρινίου ενέκρινε η διοίκηση του στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια πως αυτές οι θέσεις επρόκειτο να ενταχθούν στην επικείμενη προκύρηξη.

Οι θέσεις αφορούν σε Επιμελητή Β’ Γενικής Χειρουργικής (δύο θέσεις για τη χειρουργική κλινική), Επιμελητή Β’  Αναισθησιολογίας (για το αναισθησιολογικό τμήμα), Επιμελητή Α΄ Εσωτερικής Παθολογιας ή Καρδιολογίας για το ΤΕΠ και δυο θέσεις Επιμελητή Β’ Ψυχιατρικής για το Τμήμα και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Εγκρίθηκε εξάλλου η προκύρυξη θέσεων Συντονιστή Διευθυντή για τη ΜΕΘ και την Καρδιολογική Κλινική.

Πρόκειται βέβαια για ένα ελάχιστο βήμα καθώς τα κενά στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι πολλά μιας και είναι 34 οι κενές οργανικές θέσεις μόνιμου ιατρικού δυναμικού. Ως γνωστόν ο Οργανισμός του Νοσοκομείου είναι από το 2012 όταν στο παλαιό κτίριο λειτουργούσαν 150 κλίνες ενώ σήμερα λειτουργούν περίπου 250.

Σύμφωνα με πρόσφατες επισημάνσεις απο νοσοκομειακούς ιατρούς, στο ΤΕΠ είναι τέσσερις οι κενές οργανικές θέσεις, στο αιματολογικό τρεις , στη ΜΕΘ από τις 5 οργανικές θέσεις υπηρετούν δύο γιατροί σε υπερεφημέρευση, στο Ψυχιατρικό από τις 6 οργανικές θέσεις υπηρετούν δυο γιατροί εκ των οποίων ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί ενώ στην παθολογική από τις 8 οργανικές θέσεις υπηρετούν 6 γιατροί εκ των οποίων δύο είναι εκτός εργασίας λόγω κύησης. Στο νευροχειρουργικό υπηρετεί ένα γιατρός για τις ανάγκες όλου του Νομού και στην ΩΡΛ υπηρετεί ένας γιατρός και ένας επικουρικός όταν οι οργανικές θέσεις είναι τρεις.

Αξιοσημείωτο άλλωστε είναι πως η πλειοψηφία των τμημάτων λειτουργεί χάρις στην υπερεφημέρευση των γιατρών με όποιο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται ασχέτως αν ο ΥΠΕάρχης στις επισκέψεις του δεν διαπιστώνει ελλείψεις…

Αναλυτικά οι θέσεις που ενέκρινε η διοίκηση του Νοσοκομείου: 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα