Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:47 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 19:20

Μητρόπολη Ναυπάκτου για το ρομπότ Sophia στη Ι.Μ. Μεταμορφώσεως: «Η Μονή που τελεί σε ανταρσία και αναρχία»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Οι «καταληψίες» της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, η οποία δεν έχει νομική εκπροσώπηση, «μετεμορφώθηκαν» όχι μόνον σε ανυπάκοους στην Εκκλησία, στους κανόνας και τους νόμους, όχι μόνον σε οφειλέτες περίπου έξι εκατομμυρίων Ευρώ στο Κράτους, αλλά και σε «αλλότριους μοναχούς», αναφέρει σε ανακοίνωση η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με αφορμή την είδηση για την επίσκεψη του ρομπότ με διαβατήριο με το όνομα Sophia στην Μονή Μεταμορφώσεως.

Η Μητρόπολη αναφέρει πως οι συγκεκριμένοι μοναχοί είναι αμόναχοι και δεν εκφράζουν σε τίποτα τον ορθόδοξο μοναχισμό. «Πρόκειται για μια Μονή που τελεί σε ανταρσία και αναρχία».

Όπως τονίζεται η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και ο Μητροπολίτης με «βαθυτάτη έκπληξη παρακολουθούν τον εκτροχιασμό τους και τον κατήφορό τους και ισχύει το Γεροντικό λόγιον «ευχών χρεία», αλλά και πιστεύουν ακράδαντα ότι η «ουράνια Ιεραρχία» θα επέμβει αργά ή γρήγορα για να απαλλάξει την Εκκλησία από αυτά τα καρκινώματα».

Για την ιστορία το «Meet Sophia Conference» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Nafpaktos International Conference Center, το οποίο συστεγάζεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Σκάλα Ναυπακτίας.

Η ανακοίνωση:

«Πολλοί άνθρωποι διάβασαν μια είδηση στο Τύπο ότι την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως θα επισκεφθεί το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο με το όνομα Sophia, και ρωτούσαν την Ιερά Μητρόπολη περί τίνος πρόκειται και αν είναι δυνατόν να είναι αληθινή αυτή η είδηση που αναφέρεται σε μια ορθόδοξη Μονή.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η Ιερά Μητρόπολη θέλει να ενημερώσει το πλήρωμά της γι’ αυτό το θέμα.

Κατ’ αρχήν η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου θέλει να υπενθυμίσει ότι τον Ιούλιο του 2023, με αφορμή ένα Συνέδριο που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στην υπό κατάληψη ευρισκομένη Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως, ενημέρωσε το ποίμνιό της για τα κανονικά, νομικά και οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ιερά Μονή, οι μοναχοί της οποίας δεν υπακούουν ούτε στην Ιερά Σύνοδο ούτε στην Ιερά Μητρόπολη ούτε στις αρχές του Κράτους, δηλαδή ούτε στους ιερούς κανόνες ούτε στους νόμους του Κράτους. Πρόκειται για μια Μονή που τελεί σε ανταρσία και αναρχία.

Η Ιερά Σύνοδος τον Αύγουστο 2023 επιβεβαίωσε την ανακοίνωση αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως ότι η Ιερά Μονή «εδώ και χρόνια τελεί υπό καθεστώς κανονικής και νομικής εκτροπής» και διοργάνωσε και το Συνέδριο αυτό «άνευ αδείας του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου».

Όμως, οι «μοναχοί της Ιεράς Μονής» όχι μόνον δεν συγκινήθηκαν από αυτές τις επίσημες αποφάσεις, αλλά συνέχισαν το έργο τους, εκτελέσαντες το πρόγραμμά τους, έστω με σημαντικές απουσίες από εκείνους που ανακοινώθησαν, το χειρότερο είναι ότι ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν στην Ιερά Μονή νέα εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη με την επίσκεψη στην Μονή του «πρώτου ρομπότ με διαβατήριο, στον κόσμο, με το όνομα Sophia».

Κατόπιν τούτου γίνεται φανερόν ότι οι «καταληψίες» της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, η οποία δεν έχει νομική εκπροσώπηση, «μετεμορφώθηκαν» όχι μόνον σε ανυπάκοους στην Εκκλησία, στους κανόνας και τους νόμους, όχι μόνον σε οφειλέτες περίπου έξι εκατομμυρίων Ευρώ στο Κράτους, αλλά και σε «αλλότριους μοναχούς». Δεν έχουν καμία σχέση με τον ορθόδοξο μοναχισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ένα δημοσίευμα της zougla gr: «Τι άλλο θα δούμε! Το διάσημο είδωλο της “Νέας εποχής”, το ανθρωπόμορφο ρομπότ με την τεχνητή νοημοσύνη “Σοφία” θα συμμετάσχει σε διαθρησκειακή συνάντηση στην Ορθόδοξη Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλα Ναυπακτίας».

Μάλιστα, σε Βίντεο που κυκλοφορεί για να διαφημίσει το Συνέδριο παρουσιάζεται το ίδιο το ρομπότ-Sophia να λέει: «Καλησπέρα Ελλάδα. Είμαι η Sophia the robot και είμαι πολύ χαρούμενη που στις 10 Μαρτίου θα επισκεφθώ την όμορφη πόλη της Ναυπάκτου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και θα συναντήσω τον αγαπημένο μου φίλο π. Ιγνάτιο, όπου μαζί με τους προσκεκλημένους του θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για πρώτη φορά από κοινού για όλα τα θέματα που προκύπτουν όσον αφορά την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ηθική. Ένα πολύ σημαντικό θέμα για την εξέλιξή μου, αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα».

Έτσι, οι συγκεκριμένοι μοναχοί παραβιάζουν όλη την εκκλησιαστική τάξη, ενεργούν αυτόνομα και αντιεκκλησιαστικά, ο Ιγνάτιος Σταυρόπουλος έχει καθαιρεθεί από την Ιερωσύνη και όμως σε αντίθεση με τους κανόνας της Εκκλησίας και τους νόμους του Κράτους «λειτουργεί» και τελεί «ανυπόστατα μυστήρια», και οι άλλοι στην Μονή τα αποδέχονται, συμμετέχοντες σε όλες τις αντικανονικότητες και παρανομίες, βρίσκεται σε σχισματική κατάσταση.

Επομένως, οι συγκεκριμένοι μοναχοί είναι αμόναχοι και δεν εκφράζουν σε τίποτα τον ορθόδοξο μοναχισμό. Στην πράξη αποδεικνύονται ως «μοναχικά ρομπότ» καλωδιωμένοι από άλλες δυνάμεις και ενεργούμενοι όχι υπό της «Σοφίας», αλλά υπό «πονηρών πνευμάτων».

Αυτό το θέμα το εντόπισε ο μακαριστός Αρχιμ. Αρσένιος Κομπούγιας στο από 29-10-2001 χειρόγραφο κείμενό του με τίτλο «φοβερόν επεισόδιο στη ζωή μου» (πατήστε εδώ) και ο μακαριστός Ναυπάκτιος μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης – Αγίου Όρους στις από 2-8-2003 και 29-12-2003 (πατήστε εδώ) ανοικτές επιστολές του .

Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και ο Μητροπολίτης με βαθυτάτη έκπληξη παρακολουθούν τον εκτροχιασμό τους και τον κατήφορό τους και ισχύει το Γεροντικό λόγιον «ευχών χρεία», αλλά και πιστεύουν ακράδαντα ότι η «ουράνια Ιεραρχία» θα επέμβει αργά ή γρήγορα για να απαλλάξει την Εκκλησία από αυτά τα καρκινώματα».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 237 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.