Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 19:04

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αγρινίου-Θέρμου: «Όλοι στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα, αλλά αυτό θέλουν να καταφέρουν όσοι είναι στην εξουσία. Στη δημοκρατία όμως υποτίθεται πως τη δύναμη την έχει ο λαός. Οφείλουμε να φωνάξουμε για τη ζωή  μας και την αξιοπρέπειά μας».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αγρινίου-Θέρμου με την οποία και καλεί για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχουμε στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στέλνουμε στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο πια! Οι κυβερνώντες αυτής της χώρας πρέπει να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της αγανάκτησής μας. Η ακρίβεια και η καθήλωση των μισθών σε χαμηλά επίπεδα έχει τσακίσει τα νοικοκυριά. Οι δομές κάθε τομέα είναι υποστελεχωμένες και ζητούν τα ρέστα από τους εργαζόμενους όταν κάτι δεν πάει καλά. Οι αγρότες έχουν ήδη ξεσηκωθεί γιατί το κόστος παραγωγής είναι πλέον δυσβάσταχτο. Ζούμε σε μια χώρα που προσπαθούν να μας πείσουν μέσω των ΜΜΕ ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά η Ευρώπη μας καταδικάζει για την ανελευθερία του λόγου και τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Ζούμε σε μια χώρα που το έγκλημα των Τεμπών κουκουλώνεται και ένα χρόνο μετά καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί στους πραγματικά υπαίτιους για την κατάντια των υποδομών αυτής της χώρας.

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα, αλλά αυτό θέλουν να καταφέρουν όσοι είναι στην εξουσία. Στη δημοκρατία όμως υποτίθεται πως τη δύναμη την έχει ο λαός. Οφείλουμε να φωνάξουμε για τη ζωή  μας και την αξιοπρέπειά μας. Γιατί όσα εφαρμόζουν, τα κάνουν από πολιτική επιλογή. Όσα διαδραματίζονται δεν έχουν σκοπό την ανάπτυξη της χώρας, αλλά τη φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη διάλυση του κράτους Πρόνοιας και Δικαίου.

Οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, στηρίζουμε τα αιτήματά τους και μαζί με αυτούς απαιτούμε για εμάς:

  • Αύξηση των μισθών μας τουλάχιστον κατά 10%
  • Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό
  • Αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας

Μας κοροϊδεύουν με μια ελάχιστη αύξηση και απορούν που δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αυτοί που την ίδια ώρα βλέπουν την περιουσία τους να πολλαπλασιάζεται από την ώρα που πήραν στα χέρια τους εξουσίες.

Διαλύουν τη δημόσια Παιδεία και Υγεία και θεωρούν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους ανενόχλητοι γιατί θέλουν να μας πείσουν ότι αντιδρούν μόνο κάποιες θορυβώδεις μειοψηφίες.

Δεν πάει άλλο! Απαιτούμε μισθούς αξιοπρέπειας, ασφαλείς υποδομές, αξιοκρατία και δικαιοσύνη σε όσα στρεβλά βλέπουμε να κουκουλώνονται μπροστά στα μάτια μας.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 10:30 π.μ.! Ενώνουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα σωματεία και διεκδικούμε όσα μας στερούν».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 103 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.