Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:27 πμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 15:03

Ο Αγρινιώτης εικαστικός Γιώργος Ξευγένης συμμετέχει σε έκθεση στην Αθήνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Στην πλατεία Κολωνακίου στην Αθήνα, στον Ελληνο-Γαλλικό Σύνδεσμο στις 12 Φεβρουαρίου έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με θέμα την αρχαία Ελληνική φράση «Εκ του Οράν το Εράν», (Από αυτά που βλέπουμε, δημιουργείται ο έρωτας).

Στην όμορφη αυτή έκθεση συμμετέχει και ο καταξιωμένος Αγρινιώτης καλλιτέχνης Γεώργιος Ξευγένης με τρία έργα του.

Αυτά είναι ο πίνακας με το μπρίκι του καφέ και το φλυτζάνι, το κουτί με το βερνίκι παπουτσιών Κάμελ και το ανθισμένο κλαδί αμυγδαλιάς. Ακρυλικά χρώματα σε ξύλο και χαρτόνι.

Στην ομαδική έκθεση συμμετέχουν οι παρακάτω εικαστικοί.

Irina Bodryaga, Jocasta M.,  Jolanta Rutkowska, Maria Papa,  Natalia Nika, Stella Papa,  Tinatin Adamia, Θεόδωρος Ελευθεριάδης, Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου, Δημήτρης Κατσαβέλης, Σελίνα Κρητικού, Νίκη Κυριάκη, Ευαγγελία Λιάσκου, Σοφία Νάκη, Αθηνά Νταναβάρα, Γιώργος Ξευγένης, Μαρία Πατσούνη, Θοδωρής Τριφύλλης, Τιμολέων Τσίλης και Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Η οργάνωση έγινε από τον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου. Περιγράφει την έκθεση «Εκ του Οράν το Εράν»,  με τα παρακάτω λόγια.

«Όσα βλέπουμε από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο άνθρωπος είναι μια συνεχή αποκάλυψη για τον ίδιο. Όμως ο άνθρωπος είναι και εμπειρίες, είναι και συναίσθημα. Και ένα από τα συναισθήματα που μπορεί να σημαίνει χαρά αλλά και πόνο που διδάσκει, μεταμορφώνει και εξελίσσει είναι και ο έρωτας. Έρωτας που τη φλόγα του την αισθανόμαστε με την πάροδο του χρόνου ή έρωτα που ένα βλέμμα αρκεί να καθηλώσει την ψυχή. Αυτόν τον έρωτα που σε καθηλώνει, που σε τονώνει, σε θρέφει με εικόνες και συναισθήματα, σε απομονώνει, σε μαθαίνει, σου αποκαλύπτει και σε δεσμεύει προκαλεί η Τέχνη. Τον έρωτα που δε μπορεί να διαχειριστεί ένας καλλιτέχνης, αλλά τον αφήνει εκούσια ή ακούσια να τον παρασύρει στη δημιουργία. Και η δημιουργία είναι φως για τον ίδιο και τροφή για τους άλλους. Από αυτά που βλέπουμε (δημιουργείται) η Τέχνη ή μάλλον η Ζωή!!!».

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγκαίνια: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 12 έως 24 Φεβρουαρίου 2024

Εκ του Οράν το Εράν

Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πλ. Κολωνακίου 2,

4ος όροφος

Κολωνάκι, Αθήνα

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ.

Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.

Τετάρτη, Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 295 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 15:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.