Τετάρτη, 17η Απριλίου 2024  10:15 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 22:13

"Ο ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ" - Επανέκδοση του επιτυχημένου βιβλίου απο τις εκδόσεις "Πρώτη Υλη"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία ιστορική έκδοση που σφράγισε την νεανική σκέψη της δεκαετία του ’80, επανακυκλοφορεί βελτιωμένη και ακόμη επίκαιρη!

Πόσα άραγε από τα πράγματα που στοιβάζουμε γύρω μας χρειαζόμαστε στ’ αλήθεια; Πόσο οι ανάγκες μας είναι πραγματικές ή είναι ανάγκες που δημιουργούμε στον εαυτό μας για να καλύψουμε τα ψυχικά μας κενά;

Παπαλάγκι, στη γλώσσα των νησιών Σαμόα, είναι ο «λευκός», αυτός που ήρθε από τη θάλασσα, αυτός που διαπέρασε τον ουρανό. Έτσι φάνηκε στους ιθαγενείς, όταν αντίκρισαν το κατάρτι του πλοίου των πρώτων ιεραποστόλων να προβάλλει από το βάθος του ορίζοντα.

Ο Έριχ Σόερμαν, ένας από τους ιεραποστόλους που στις αρχές του 20ού αι. αποβιβάστηκαν στο νησί Τιαβέα του νότιου Ειρηνικού, είναι αυτός που έφερε τις ιστορίες του φύλαρχου Τουιάβιι σε μας. Ο Σόερμαν κατάφερε να μας μεταφέρει τον τρόπο της ζωής των ιθαγενών που βίωναν ακόμη μια παρθένα πρωτογενή κατάσταση ζωής και να τη συγκρίνει με έναν χαριτωμένο τρόπο με τη ζωή στον «πολιτισμένο» κόσμο.

Το βιβλίο αυτό είναι μια πραγματική αφύπνιση για τον κόσμο μας, τις αξίες μας, τα λάθη μας, τις υπερβολές με τις οποίες γεμίσαμε τη ζωή μας. Ο «απολίτιστος» φύλαρχος Τουιάβιι βλέπει τη ζωή μας στην πολιτισμένη Ευρώπη και διδάσκει τους φίλους του ότι είναι μια ζωή που δεν θα πρέπει να μιμηθούν.

Από τον Πρόλογο της Αγγελικής Καριώτογλου.

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ, Οι λόγοι του φύλαρχου Toυιάβιι από το νησί Τιαβέα του Νότιου Ειρηνικού

Συγγραφέας: Έριχ Σόερμαν

Πρόλογος: Αγγελική Καριώτογλου

Επιμέλεια μετάφρασης: Στέλιος Πελασγός Εκδόσεις: Πρώτη ύλη

Α' έκδοση: Οκτώβριος 2023

ISBN: 978-618-86019-6-3

Διαστάσεις: 20 Χ 14,5 εκ.

Σελ: 128

Βάρος: 140gr

Λ.Τ: 14,50€

 

Διαβάστηκε 477 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.