Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:23 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 18:12

Πιστοποίηση ECDL για το δημόσιο: Ποιες ενότητες απαιτούνται;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η χρησιμότητα των γνώσεων πληροφορικής και υπολογιστών είναι πραγματικά τεράστια στη σημερινή εποχή. Γι’ αυτό και ο δημόσιος τομέας ζητά απ’ όσους επιθυμούν να εργαστούν σε αυτόν μια πιστοποίηση πληροφορικής ECDL σε συγκεκριμένες ενότητες.

Αν, λοιπόν, είστε κι εσείς ανάμεσα σε αυτούς που θα ήθελαν να εργαστούν στο δημόσιο, τότε καλό θα είναι να παρακολουθήσετε μαθήματα πληροφορικής για αρχάριους, ώστε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να αποκτήσετε έγκαιρα την πιστοποίηση που χρειάζεστε.

Όμως, ποιες είναι οι ενότητες στις οποίες χρειάζεστε πιστοποίηση και τι περιλαμβάνει η καθεμιά;

Αυτά ακριβώς θα δούμε παρακάτω, οπότε συνεχίστε την ανάγνωση!

  1. Επεξεργασία Κειμένου (Word Processing)

Η πρώτη και βασικότερη ενότητα ECDL που χρειάζεται για την εργασία στον δημόσιο τομέα είναι η επεξεργασία κειμένου!

Η επεξεργασία κειμένου ή word processing έχει να κάνει με τη δημιουργία εγγράφων. Πιο συγκεκριμένα, εάν έχετε γνώσεις επεξεργασίας κειμένου θα μπορείτε να γράφετε κείμενο αλλά και να το μορφοποιείτε.

Δηλαδή, πέρα από τη συγγραφή, θα μάθετε να αλλάζετε το μέγεθος και τον τύπο της γραμματοσειράς, να φτιάχνετε πίνακες, να χρησιμοποιείτε έντονη ή πλάγια γραφή, να δίνετε χρώμα όπου χρειάζεται και πολλά ακόμα.

Θα αποκτήσετε, λοιπόν, τη δυνατότητα να ρυθμίζετε βασικές λεπτομέρειες στη διαμόρφωση και στην εμφάνιση του κειμένου, ανάλογα πάντα με αυτό που χρειάζεται και αυτό που σας έχει ζητηθεί.

  1. Υπολογιστικά φύλλα (Spreadsheets)

Η δεύτερη ενότητα ECDL που πρέπει να κατακτήσετε προκειμένου να εργαστείτε σε κάποιο πόστο στον δημόσιο τομέα είναι τα υπολογιστικά φύλλα (spreadsheets).

Οι γνώσεις στα υπολογιστικά φύλλα χρησιμεύουν στο κομμάτι της άρτιας οργάνωσης των αριθμητικών δεδομένων που έχετε στη διάθεσή σας.

Μέσα από ένα πλέγμα κελιών που είναι χωρισμένο σε στήλες και σειρές, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να οργανώσετε τις πληροφορίες και τα δεδομένα σας.

Πέρα από αυτά, μπορείτε επίσης να δώσετε στα δεδομένα σας τη μορφή που εσείς επιθυμείτε και να τα παρουσιάσετε με τη μορφή γραφικών παραστάσεων και γραφημάτων κάθε είδους (π.χ. πίτες, ράβδους, στήλες, πίνακες κ.α.), με δισδιάστατη ή τρισδιάστατη απεικόνιση, ενώ ακόμα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πολλές και διάφορες αριθμητικές μεθόδους.

Με τα υπολογιστικά φύλλα μπορούν να λυθούν όλα τα είδη μαθηματικών πράξεων και στη συνέχεια τα αποτελέσματά τους να εμφανιστούν στα κελιά.

  1. Υπηρεσίες διαδικτύου (Online Essentials)

Η τελευταία ενότητα που απαιτείται για την εργασία στον δημόσιο τομέα είναι οι υπηρεσίες διαδικτύου (online essentials).

Η αποτελεσματική και σίγουρη χρήση του διαδικτύου αποτελεί ένα σημαντικότατο προσόν για τις περισσότερες θέσεις εργασίας πλέον.

Η συγκεκριμένη ενότητα του ECDL αφορά βασικές έννοιες και δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η γνώση online essentials θα σας βοηθήσει, πρώτα απ’ όλα, να αναζητάτε αποτελεσματικά τις πληροφορίες που θέλετε στο Internet. Επιπλέον, θα αποκτήσετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε σωστά τη διαδικτυακή επικοινωνία και θα μάθετε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails).

Αυτές είναι οι τρεις ενότητες ECDL που χρειάζεστε προκειμένου να εργαστείτε σε κάποιον δημόσιο φορέα. Εάν, λοιπόν, αναζητάτε μια θέση στον δημόσιο τομέα, ξέρετε πλέον τι γνώσεις πληροφορικής πρέπει να έχετε.

Η όρεξη για γνώση δεν πρέπει να σταματάει ποτέ, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να την εμπλουτίζετε με κάθε ευκαιρία, ώστε να συνεχίσετε να εξελίσσεστε και να αποκτάτε όλο και περισσότερα πολύτιμα εφόδια για το παρόν και το μέλλον.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 241 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία