Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  11:40 πμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 19:01

Βόλος - Παναιτωλικός 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Όλα έγιναν νωρίς. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε νωρίς (Σενγκέλια), ο Βόλος ισοφάρισε νωρίς (Γκαρσία) και το 1-1 του Πανθεσσαλικού δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες που συνεχίζουν την μάχη επιβίωσης.

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της ουράς, καθώς ο Βόλος και ο Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 και έτσι παρέμειναν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κόβατς στο τέρμα, τους Αλχο, Ασλανίδη, Καλογερόπουλο, Μύγα τετράδα στην άμυνα, τους Γκλάβτσιτς, Μπαριέντος στα «6αρο-8άρια», τους Ασενούν, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Κόμπα πίσω από τον φορ Γκαρσία.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Στεργιάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Οικονόμου, Μαλή, Μλάντεν στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Λιάβα, Χατζηθεοδωρίδη στον άξονα και τους Σενγκέλια, Καρέλη φορ.

«Ζωγραφιά» Σενγκέλια για το 0-1

Σέντρα στο ματς και από την αρχή φάνηκε πως ο μεν Βόλος ήθελε να πιέσει και να γίνει «αφεντικό» της αναμέτρησης, ενώ ο Παναιτωλικός αναζητούσε το τρανζίσιον και ήθελε να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Οι γηπεδούχοι έμεναν ψηλά, πρέσαραν, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη φάση της αναμέτρησης, όταν ο Λιάβας βρήκε ωραία τον Σενγκέλια και εκείνος με πανέμορφο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα (12') τα «καναρίνια» απείλησαν και με τον Μλάντεν και έδειχναν να έχουν φέρει τον αγώνα εκεί που ήθελαν.

Ο Μύγας κορυφαίος του γηπέδου και 1-1

Ομως οι του Βόλου εξακολουθούσαν να κρατούν μπάλα και ναι μεν έπαιζαν περισσότερο από τα δεξιά, όμως ο Μύγας από τα αριστερά και με ανάποδο πόδι ήταν εκείνος που δημιουργούσε τα περισσότερα ρήγματα. Μετά από δικό του σλάλομ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σουτ ήρθε η ισοφάριση του Γκαρσία στο 14' όταν ο Αργεντινός φορ πήρε το «ριμπάουντ» και ευρύτερα εκείνο το διάστημα οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο (κέρδισαν και αρκετά στατικά που δεν τους απέφεραν κάτι).

Ο 30χρονος είχε και μία καλή στιγμή στο 35' και ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι φιλοξενούμενοι σε 1-2 περιπτώσεις βγήκαν με αξιώσεις στο open play, αλλά τους έλειψε η τελική πάσα. Πάντως μετά το ημίωρο άρχισαν και εκείνοι να κρατούν μπάλα (στο 27' η κατοχή ήταν 71%-29% για τον Βόλο, στην ανάπαυλα «έπεσε» στο 60%-40%) και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου «άγγιξαν» το 1-2, όταν το σουτ του Καρέλη κόντραρε, η μπάλα άλλαξε πορεία και πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόβατς.

Υπεροχή ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μισό, χωρίς όμως φάσεις

Το δεύτερο μισό θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορο, καθώς δεν είχε ρυθμό και πήγε σε σετ παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο και την κατοχή, όμως μόνο από το 85' και μετά παρουσιάστηκε απειλητικός και έβαλε δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι οποίοι από την πλευρά τους ήταν εκείνοι που πια έψαχναν την κόντρα (έπαιξαν για ορισμένα λεπτά και με δύο κλασικούς φορ), είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Μωραϊτη στο 65' (η κεφαλιά του πέρασε κόρνερ), όμως το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος.

MVP: Ο Μύγας. Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς έπαιξε αριστερός μπακ και στο πρώτο ημίχρονο ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναιτωλικού.

Στο ύψος του: Ο Σενγκέλια. Σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, που εκ των υστέρων χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό για την ομάδα του. \

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν «φάνηκε» και δεν βοήθησε τους γηπεδούχους.

Η γκάφα: Δεν είναι ακριβώς γκάφα, αλλά διαχείριση. Οι δύο ομάδες δεν εκμεταλλεύτηκαν τα πάνω από 10 εκατέρωθεν στατικά που κέρδισαν και τους απέφεραν μόνο από μία κεφαλιά που δεν έβαλε «δύσκολα» στους πορτιέρε (από Μύγα και Μλάντεν).

To «στραγάλι»: Ηταν ένα ματς που πολλές φορές πήγε στη δύναμη και είναι χαρακτηριστικό πως στα 20 δευτερόλεπτα είχαμε την πρώτη του κάρτα. Πάντως δεν υπήρξε κάποια «δύσκολη» φάση για τον ρέφερι ή το VAR.

To «ταμείο» του Gazzetta: Παρότι ήταν ένας αγώνας που είδαμε αρκετά νωρίς να σημειώνονται δύο γκολ, με την πάροδο του χρόνου «έσβησε» και κυρίως στο δεύτερο μισό πήγε σε σετ παιχνίδι.

ΒΟΛΟΣ (Μιγκέλ Aνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Αλχο, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Μύγας, Γκλάβτσιτς (81΄Ντε Καμπς), Μπαριέντος (57΄Τσοκάνης), Κόμπα (64΄Μωραίτης), Ασεχνούν, Ντέλετιτς (57΄Ποπέσκου), Γκαρσία (81΄Μπερτόγλιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μλάντεν, Οικονόμου, Μαλής, Μαυρίας (57΄Μπακάκης), Τορεχόν, Πέρες (70΄Τσιγγάρας), Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης (84΄Χουάνπι), Καρέλης (84΄Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (84΄Ντίας).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 339 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 20:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.