Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  6:49 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 19:29

Χρήση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών: πως θα γίνουν οι πληρωμές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζει τη διαδικασία.

Η διαδικασία εφαρμόζεται στο σύνολο των ενταγμένων πράξεων και σε κάθε αίτηση μερικής και τελικής πληρωμής στο πλαίσιο του υπο-Μέτρου 2.1 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα - Στήριξη για αποκόμιση οφέλους από τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών» του Π.Α.Α. 2014-2020», είναι επαναλαμβανόμενη και αρχίζει μετά την ένταξη της πράξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, λήγει δε με την οικονομική εκκαθάρισή της.

Οι πληρωμές θα γίνουν αφού ελεγχθεί το οικονομικό και φυσικό αντικείμενο της πράξης, βάσει των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο δικαιούχος για την υλοποίηση της πράξης, ώστε να διασφαλιστούν τα παρακάτω:

  • η νομιμότητα και κανονικότητα (οι πληρωμές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους σχετικούς ενωσιακούς και εθνικούς κανόνες και τις διαθέσιμες πιστώσεις)
  • η πληρότητα των αιτημάτων πληρωμής
  • η πραγματικότητα των πράξεων
  • η ιχνιλασιμότητα του ελέγχου.

Η στήριξη παρέχεται με τη μορφή απλοποιημένου κόστους ανά είδος συμβουλής. Το ύψος της στήριξης εξαρτάται από την εγκατάσταση του παρόχου και την έδρα της εκμετάλλευσης του ωφελούμενου, εντός της ίδιας Περιφέρειας.

Το ποσό στήριξης δεν υπερβαίνει τα 1.500€ ανά συμβουλή και το ποσοστό στήριξης ανέρχεται στο 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Η πληρωμή για κάθε συμβουλή γίνεται τμηματικά, ως ακολούθως:

  • 1η πληρωμή, η οποία αντιστοιχεί στο 40% της στήριξης για τη συγκεκριμένη συμβουλή, μετά την υποβολή του 1ου παραδοτέου.
  • 2η πληρωμή, η οποία αντιστοιχεί στο 30% της στήριξης για τη συγκεκριμένη συμβουλή, μετά την υποβολή του 2ου παραδοτέου.
  • 3η πληρωμή, η οποία αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 30% της στήριξης για τη συγκεκριμένη συμβουλή, μετά την υποβολή του 3ου παραδοτέου.

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εδώ.

Διαβάστηκε 298 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία