Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  12:15 πμ
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 10:41

Παναιτωλικός: Με τον «ψυχολόγο» Πετράκη πατάει γερά στα πόδια του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Τίτορμο. Πραγματικά υπερπολύτιμη η νίκη επί του Πανσερραϊκού. Οι Αγρινιώτες έφτασαν τους 14 βαθμούς, πιάνοντας στην βαθμολογία τον χθεσινό τους αντίπαλο, αλλά και το Βόλο.

Χαμόγελα εντός του αγωνιστικού τμήματος, χαμόγελα και στον κόσμο, που ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Η εικόνα του Παναιτωλικού, πλέον, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των πρώτων αγωνιστικών.

Το άνευρο, ασύνδετο και χωρίς αυτοπεποίθηση σύνολο του Σούρερ, έχει μετατραπεί σε μια κανονική ΟΜΑΔΑ, με όλη τη σημασία της λέξης.

Ο Γιάννης Πετράκης έχει ενεργοποιήσει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών. Με μικρές πινελιές, χωρίς ριζικές αλλαγές, έχει κατορθώσει να πάρει πράγματα από τους ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων αμφισβητήθηκαν έντονα στην αρχή του πρωταθλήματος.

Τρανό παράδειγμα ο Γιώργος Λιάβας. «Δεν κάνει για δεξί μπακ», ακουγόταν δεξιά κι αριστερά. Πλέον, όχι μόνο «κάνει», αλλά είναι σταθερά μεταξύ των διακριθέντων, με εξαιρετικές δημιουργικές εμπνεύσεις όπως η χθεσινή ασίστ.

Από κοντά και ο Χατζηθεοδωρίδης. Από αναπληρωματικός του Τορεχόν, έχει γίνει βασικότατος χαφ, με συμμετοχή τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Γενικότερα, η πλειοψηφία έχει ανεβασμένη απόδοση. Και εν συνόλω, ο Τίτορμος παρουσιάζεται μαχητικός, αποφασιστικός και ικανός να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Πετράκης με ικανότητες… κανονικού ψυχολόγου, έχει καταφέρει να  «δέσει» τους παίκτες, να τους κάνει να θυσιάζονται ο ένας για τον άλλον, να «μασάνε σίδερα».

Ευχάριστη εξαίρεση από τα προαναφερθέντα αποτελεί ο… σούπερ σταρ Τορεχόν. Ο Αργεντίνος είχε θετικότατη παρουσία σε όλα τα παιχνίδια. Φαινόταν πως αποτελούσε «λίρα εκατό» από τα πρώτα καλοκαιρινά φιλικά. Χθες, βέβαια, το… τερμάτισε με το άνευ προηγουμένου χατ-τρικ που πέτυχε.

Ο Παναιτωλικός έγινε υπερομάδα; Φυσικά και όχι. Συνεχίζει να κάνει σοβαρά λάθη (όπως τα χθεσινά που παραλίγο να στοιχίσουν), συνεχίζει να έχει κενά στο ρόστερ, συνεχίζει να βρίσκεται στο φάσμα του υποβιβασμού.

Δείχνει, όμως, να πατάει γερά στα πόδια του, έχοντας στο τιμόνι έναν προπονητή που πιστεύει και στηρίζει τους ποδοσφαιριστές του, ζητώντας στοχευμένη κι όχι αλόγιστη μεταγραφική ενίσχυση.

Το βασικό ζητούμενο, πλέον, είναι η διάρκεια. Ο Παναιτωλικός φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο του. Αλλά δε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ακολουθεί δυάδα αγώνων αυξημένης δυσκολίας (ΠΑΟ εκτός, Άρης εντός). Κι έπειτα αλλεπάλληλες μάχες παραμονής, όπου απαιτούνται βαθμοί και μεγάλες νίκες, σαν την χθεσινή.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News