Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  6:40 μμ
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 21:55

Όποιος ελέγχει τα τρόφιμα, ...ελέγχει τον κόσμο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μεγάλο στοίχημα της παραγωγής και οι προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Μπορεί στην Ελλάδα να ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα, αφού μια ζωή ανάποδα σαν τον κάβουρα πάμε, αν όμως δούμε τη μεγάλη εικόνα θα καταλάβουμε πολύ εύκολα ότι ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει. Και πως σε αυτόν τον κόσμο, ο αγρότης μπορεί να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής!

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε τις 8 δισεκατομμύρια ψυχές. Μην κοιτάτε τη χώρα μας που αργοπεθαίνουμε, μην κρίνετε απ’ την Αιτωλοακαρνανία που έχει σχεδόν ερημώσει. Στον πλανήτη ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία. Και τα 8 δις στόματα, ….πρέπει να βρουν κάτι να φάνε. Κάτι, που θα το έχει παράξει ο αγρότης!

Την ίδια στιγμή, ακόμη και ο δυτικός, λεγόμενος, κόσμος, που υποτίθεται ότι τα είχε λυμένα αυτά, κλυδωνίζεται απ’ τις διαδοχικές κρίσεις. Kαι το κενό είναι τεράστιο, το οποίο σαφώς δεν μπορεί να καλυφθεί με τους οικοδίαιτους γρύλους, το αποξηραμένο κίτρινο αλευροσκουλήκι και την μεταναστευτική ακρίδα, που ήδη τα τρώμε (δείτε ΕΔΩ).

Ναι, τα τρώμε! Μπορεί όχι σε «σουβλάκι γρύλο» ή «τηγανιά ακρίδες», αλλά τα τρώμε κανονικότατα ως πρόσθετα τροφίμων σε διάφορα σκευάσματα.

Το πώς θα τραφεί όλος αυτός ο πληθυσμός, λοιπόν, είναι το μεγάλο ερώτημα. Και το πολύ μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκείνοι που θέλουν να συνεχίσουν να ελέγχουν τον κόσμο, επενδύουν σήμερα στο πως θα ελέγξουν τα τρόφιμα. Καλά τα πετρέλαια, τα φάρμακα και η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά….αγοράζουν και κανένα χωραφάκι, σαν την Πελοπόννησο και τη Στερεά μαζί! Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Σε αυτό το σκηνικό, λοιπόν, ο αγρότης καλείται να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του. Να καταλάβει την αξία του, να βγει μπροστά και να εξηγήσει σε όσους δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν πως ….χωρίς αυτόν θα τρώει γρύλους και ακρίδες. Και αλευροσκουλήκια για επιδόρπιο.

Το αρμόδιο υπουργείο, το συνεταιριστικό κίνημα, οι επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου της αγροτικής οικονομίας και ο κάθε παραγωγός μεμονωμένα, αν και τώρα δεν κατανοήσουν τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας, …θα το χάσουν το παιχνίδι οριστικά.

Και αν χαθεί αυτό το παιχνίδι, …χαθήκαμε!

Διαβάστηκε 326 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 21:56
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία