Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  7:36 μμ
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 18:42

Ο πρώτος απολογισμός για τα Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε. Ε. συνεδριάζει εκ νέου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2023, όπου και αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση της αγοράς και να προβεί σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πρώτο έτος υλοποίησης των στρατηγικών σχεδίων της ΚΓΠ.

Επιπλέον, το Συμβούλιο αναμένεται να εγκύψει στον νέο κανονισμό για τις γονιδιωματικές τεχνικές, τον κανονισμό για τη βιώσιμη χρήση των φυτοφαρμάκων και τις προτάσεις για το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό και το δασικό αναπαραγωγικό υλικό.

Επίσης, οι υπουργοί Αλιείας θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την πρόταση για τις αλιευτικές δυνατότητες στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα για το 2024 και, στην περίπτωση ορισμένων αποθεμάτων, και για τα έτη 2025 και 2026, καθώς και για την πρόταση σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο για το 2024.

Πιο αναλυτικά:

Στρατηγικά σχέδια της ΚΓΠ — απολογισμός

Το Συμβούλιο θα συζητήσει δημοσίως το πρώτο έτος εφαρμογής των στρατηγικών σχεδίων της ΚΓΠ, βάσει ενημέρωσης από την Επιτροπή και την Προεδρία.

Κατάσταση της αγοράς

Οι υπουργοί θα συζητήσουν την κατάσταση της αγοράς, μεταξύ άλλων υπό το πρίσμα του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Νέες γονιδιωματικές τεχνικές

Κατά τη διάρκεια δημόσιας συνόδου, το Συμβούλιο θα επιδιώξει να καταλήξει σε γενική προσέγγιση (κοινή θέση των κρατών μελών) σχετικά με τον προτεινόμενο κανονισμό για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές.

Ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων

Σε δημόσια συνεδρίαση η Προεδρία θα επιδώσει στους υπουργούς έκθεση προόδου σχετικά με την πρόταση για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων.

Φυτικό και δασικό πολλαπλασιαστικό υλικό

Σε δημόσια συνεδρίαση, η Προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις προτάσεις για το φυτικό και το δασικό πολλαπλασιαστικό υλικό.

Αλιευτικές δυνατότητες για το 2024

Οι υπουργοί Αλιείας θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία επί της πρότασης για τις αλιευτικές δυνατότητες στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα για το 2024, και για το 2025 και το 2026 στην περίπτωση ορισμένων αποθεμάτων, καθώς και επί της πρότασης σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο για το 2024.

Διάφορα

Υπό το σημείο «Διάφορα», κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, η Προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την πορεία της αναθεώρησης των «οδηγιών για το πρωινό».

Διαβάστηκε 249 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία