Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  8:57 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 14:44

Ο Δημοσιογράφος και Ερευνητής Μάκης Εξαρχόπουλος μιλά για την Πορεία των Εξοδιτών του Μεσολογγίου και για την λίμνη Κάρλα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο κος Μάκης Εξαρχόπουλος φιλοξενήθηκε στο site μας αρκετές φορές, καθότι ασχολήθηκε με ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος στον Νομό μας, κάνοντας ο ίδιος έρευνες και αυτοψία στους χώρους που αυτά συνέβησαν. Γεγονότα που ούτε εμείς που μένουμε στο Νομό δεν τα γνωρίζουμε.  Στο παρών άρθρο παρουσιάζουμε μια συνέντευξη που έδωσε και αναφέρθηκε εκτός των άλλων στην πορεία των Εξοδιτών του Μεσολογγίου, κάτι που πιστεύουμε οτι όλους μας ενδιαφέρει.
 
Ακολουθούν οι δηλώσεις του ιδίου: "Ευχαριστώ πολύ τον γνωστό δημοσιογράφο και καλό φίλο Νίκο Βαραλή που, καλώντας με, την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, στην πρωινή εκπομπή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» τής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στον Βόλο, μου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω για τη λίμνη Κάρλα και την πορεία των διασωθέντων Εξοδιτών από το Μεσολόγγι μέχρι το Ναύπλιο.
 
Στην εκπομπή, που είχε διάρκεια δύο ώρες, αναφέρθηκα πρώτα στις γνωστές και άγνωστες πτυχές τής λίμνης Κάρλας, που, μετά τις πλημμύρες τού Σεπτεμβρίου, απέκτησε τη μεγάλη έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της, το 1962.
 
Στη συνέχεια παρουσίασα τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνάς μου ακολουθώντας τα βήματα των διασωθέντων Εξοδιτών, δηλαδή των 1.500 ανδρών τής Φρουράς τού Μεσολογγίου, οι οποίοι τον Απρίλιο του 1826, μετά από μια δραματική πορεία μέσα από τα βουνά τής Ρούμελης, έφθασαν σε 36 μέρες στο Ναύπλιο.
 
Βγαίνοντας από το στούντιο είχα τη χαρά να συναντήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο και τον Γ.Γραμματέα τού πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός», Νίκο Τσούκα. Ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε για μια μελλοντική συνεργασία."

*Στην κεντρική φωτό ο ίδιος με τον Κώστα Καρακόϊδα μπροστά στα ερείπια του στρατηγείου του Καραϊσκάκη στη Δερβέκιστα (Ανάληψη) Τριχωνίδας.

*Στη παρακάτω φωτογραφία η λίμνη Κάρλα πλημμυρισμένη από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel.

 
λιμνη καρλα πλυμμυρισμενη
Διαβάστηκε 356 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 21:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.