Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  9:49 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 09:40

Παράδειγμα ευαισθησίας από μικρούς μαθητές του Αγρινίου – Δείτε τα μήνυματά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το 23ο Νηπιαγωγείο, το 8ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετέχουν στην πανελλαδική εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ 2023» που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Ξάνθης.

Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες και των τριών σχολείων του Αγρινίου δημιούργησαν βίντεο – μηνύματα για την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων μας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Μέσα από τα αθώα παιδικά τους μάτια, αλλά και τις όμορφες παιδικές τους φωνούλες προσπαθούν να μας υπενθυμίσουν πως η αγάπη, η αποδοχή, ο σεβασμός κ.ά. είναι δικαίωμα όλων μας.

Γίνονται παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας και αποδεικνύουν έμπρακτα πως όλοι είμαστε ίσοι και ότι η πόρτα για την διαφορετικότητα είναι πάντα ανοιχτή και δεν χρειάζονται κλειδιά αλλά συναισθήματα…

Τα βίντεο – μηνύματά των μαθητών και μαθητριών των δύο Νηπιαγωγείων και της Α΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου:

23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου: «Όλοι μαζί μια ομάδα δυνατή!»

8ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου: «Όλοι μαζί είμαστε πάντα πιο δυνατοί…»

4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου: «Όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι που κάνει τη ζωή ακόμα πιο μαγική… και όχι βαρετή!»

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΡΑΣΗΣ:

Μαγειρούδης Χρήστος Σχολικός Ψυχολόγος Ε.Ε.Π. ΠΕ23 μέλος Ε.Δ.Υ. στο Σ.Δ.Ε.Υ. του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου – ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Αιτωλοακαρνανίας.

23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου

  • Στελιανού Αντωνία ΠΕ60 Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Τμήματος 2 και Διευθύντρια.
  • Νταλαπέρα Ευαγγελία ΠΕ60 Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Τμήματος 1.
  • Καραλή Μαρία ΠΕ60 Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Τμήματος 3.
  • Πολύζου Βασιλική ΠΕ60 Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Τμήματος 4.
  • Μπάτσου Χριστίνα Σουλτάνα Π60ΕΑΕ Αναπληρώτρια Νηπιαγωγός Παράλληλης Στήριξης.

8ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου

  • Ζώτου Ερασμία ΠΕ60 Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Τμήματος 1 και Προϊσταμένη.
  • Κορδάτου Μαρία Π60ΕΑΕ Νηπιαγωγός Τμήματος Ένταξης
  • Καλογεροπούλου Χριστίνα ΠΕ60ΕΑΕ Αναπληρώτρια Νηπιαγωγός Παράλληλης Στήριξης.
  • Καφρίτσα Αθανασία ΠΕ60 Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Τμήματος 2.

4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

  • Γαρουφαλή Αλίκη ΠΕ70 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός της Τάξης Α1,
  • Ταράτσα Σοφία ΠΕ70ΕΑΕ Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης.

«Ευχαριστούμε θερμά και τα τρία σχολεία για την στήριξη, στην τελική υλοποίηση των Βίντεο – Μηνυμάτων την κ. Μήσιου Αλεξάνδρα Αναπληρώτρια Πληροφορικό ΠΕ86 Δ.Δ.Ε. Χίου.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες της κοινωνίας του Αγρινίου.

Ευχόμαστε ολόψυχα να γίνει επιτέλους αντιληπτό και κατανοητό από όλους μεγάλους και μικρούς πως τα Άτομα με Αναπηρία δεν είναι διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους και το μόνο απλά που χρειάζεται είναι να αποδεχτούμε όλοι τον άλλον με την όποια διαφορετικότητα του. Έτσι η συμπεριληπτική εκπαίδευση και κουλτούρα θα γίνει πράξη!», αναφέρει ο υπεύθυνος της δράσης,  Χρήστος Μαγειρούδης, Σχολικός Ψυχολόγος.

Τι μπορεί ν’ αγγίξει την καρδιά ενός ανθρώπου, αν δεν μπορεί να την αγγίξει η ψυχή ενός παιδιού;

Jean-Baptiste Henri Lacordaire, 1802-1861, Γάλλος κληρικός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.