Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  3:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 14:46

Μεσολόγγι: Δράσεις στα πλάισια της 3ης Δεκεμβρίου «Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 3η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί από το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. Aποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με  τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια ημέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, αλλά και της καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου με κεντρικό μήνυμα την πλήρη συμμετοχή και ισότητα, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, παραβρέθηκε με τα στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου, Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας,  την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου του Δήμου μας και σε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Πατρόπουλο Αθανάσιο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές,  συμμετείχαν στις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες  των παιδιών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους μαθητές του σχολείου για την θερμή τους υποδοχή αλλά και για τα μηνύματα που στείλαμε όλοι μαζί για την 3η Δεκέμβρη.

Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα - Αγκαλιάζουμε τα Άτομα με 

Αναπηρία!!

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο Κοινότητας λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με την συγχρηματοδότηση  της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι:

-Κέντρο Κοινότητας: 26313 63425-431

-Κοινωνικό Παντοπωλείο:2631023192

 

Διαβάστηκε 135 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.