Παρασκευή, 23η Φεβρουαρίου 2024  4:36 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 23:23

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια οδό από τον κόμβο Ρίγανης έως τον κόμβο Άρτας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απόφαση περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στον αυτοκινητόδρομο της «Ιόνιας Οδού», στο τμήμα αυτού από τον Α/Κ Ρίγανης (χ/θ 65+202) έως και τον Α/Κ Άρτας (χ/θ 140+891) (αμφίδρομα), για εκτέλεση μετρήσεων φέρουσας ικανότητας του οδοστρώματος έλαβε ο διευθυντής της Δ.Α. Ακαρνανίας Δημήτρης Γαλαζούλας.

Προβλέπει:

Την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού από τον Α/Κ Ρίγανης (χ/θ 65+202) έως και τον Α/Κ Άρτας (χ/θ 140+891) της περιοχής ευθύνης μας , (αμφίδρομα), ήτοι αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), με εφαρμογή της τυπικής διάταξης «ΜΙΔ-1: Εργασίες Μικρής Διάρκειας / Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας» της εγκεκριμένης μελέτης «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διάφορες εργασίες» (DAC IC0596Β/06.03.2014), για εκτέλεση μετρήσεων φέρουσας ικανότητας του οδοστρώματος».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μικρής διάρκειας και θα αποσύρονται καθημερινά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ το μέγιστο μήκος αποκλεισμού ανά κυκλοφοριακή ρύθμιση θα είναι 5.000 μ.
– Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου και το Σάββατο από την ανατολή του ηλίου έως τις 16:00 το απόγευμα, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 02.12.2023 έως και την Παρασκευή 01.03.2024, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 22.12.2023 έως και την Τρίτη 09.01.2024, κατά το οποίο δεν θα πραγματοποιούνται κυκλοφορικές ρυθμίσεις και μετρήσεις.
– Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Η εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», σύμφωνα με τα οριζόμενα στα ανωτέρω (5) σχετικό:

α. Οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής, τα εγκεκριμένα εγχειρίδια Λειτουργίας και Συντήρησης, τα Σχέδια Δράσης και τις εγκεκριμένες μελέτες, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων. Επίσης, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ενώ η περιοχή των ρυθμίσεων θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς κατά τη διάρκεια της νύκτας και σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών.

β. Να προηγηθεί, με μέριμνά της, έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας (π.χ. από εισπράκτορες, σταθερά και κινητά VMS κ.λ.π.), ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

γ. Να γίνεται απόκρυψη των ενδείξεων των υφιστάμενων μόνιμων πινακίδων και της υφιστάμενης μόνιμης οριζόντιας σήμανσης που δεν θα ισχύουν κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων και να τοποθετείται προσωρινή σήμανση, όπου απαιτείται, καθώς και η τοποθέτηση κατάλληλων διατάξεων προστασίας μεταξύ εργοταξίου και χώρου οδικής κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται και σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας θα διακόπτονται οι εργασίες με εντολή του Διοικητή ή του νόμιμου αναπληρωτή του Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Η παρούσα απόφαση έχει ισχύ από την 18.00΄ ώρα της Παρασκευής 01.12.2023, την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010, την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης και λήγει την 18.00΄ ώρα της 01.03.2024.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης του παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Β’ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 164 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα