Παρασκευή, 23η Φεβρουαρίου 2024  3:28 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 19:24

Νέα εκπαιδευτική επίσκεψη στα εργοστάσια της Ένωσης Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας, όπως και το Δημοτικό Σχολείο της Κυπαρίσσου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων ελιών και ζωοτροφών.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το πρωί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας ελιών της Ένωσης Αγρινίου, όπου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς και αναλυτικά να ενημερωθούν απ’ την διευθύντρια του εργοστασίου κα. Ακριβή Κούκη για τον τρόπο λειτουργείας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων της Ένωσης Αγρινίου.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών της Ένωσης Αγρινίου, όπου και ενημερώθηκαν από τον διευθυντή κ. Δήμο Μπέτσικα για τη λειτουργία της μονάδας, τη δυναμική της, αλλά και τη σημασία της σωστής διατροφής στα ζώα.

Τους μαθητές του νηπιαγωγείου Ποταμούλας συνόδευε η κα. Βικτώρια Καμπουρίδου, τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποταμούλας οι Ελίνα Νικολέτα, Βασίλης Πολίτης και Ιωάννης Ζαγκανίκας, ενώ τους μαθητές του Δημοτικού Σχολίου Κυπαρίσσου ο κ. Φώτης Μήτσου.

Σημειώνουμε ότι εκτός απ’ τους συνοδούς δασκάλους, τους μαθητές συνόδευε και ο τεχνικός ασφαλείας της Ένωσης κ. Θεόδωρος Σωτηρόπουλος. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στους λοιπούς χώρους των εργοστασίων, όπως και στον βιολογικό καθαρισμό στη Σπολάϊτα.

Η εμπειρία από την επίσκεψη στα εργοστάσια αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές, οι οποίοι και αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η άμεση επαφή των μαθητών με την πραγματικότητα που κλήθηκαν να μελετήσουν, δια της απευθείας εμπλοκής με το αντικείμενο της μάθησης, τη φυσική συνάντηση μαζί του, τη συμμετοχή σε ενέργειες σε σχέση με αυτό και όχι με απλές σκέψεις ή  συλλογισμούς, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική, αφού τα ίδια τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα και έδειξαν ότι κατανόησαν πλήρως όλα όσα μέσα από τη διαδικασία της βιωματικής μάθησης τους εξήγησαν τα στελέχη του Συνεταιρισμού.

Διαβάστηκε 228 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα