Δευτέρα, 15η Ιουλίου 2024  3:26 μμ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 14:38

Αγρίνιο: Δράση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS (1η Δεκεμβρίου)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 1η  Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τον ιό, τους τρόπους μετάδοσης, εξέτασης και πρόληψης αυτού. Η συγκεκριμένη ημέρα θέλει να υπενθυμίσει ότι, η σωστή σεξουαλική συμπεριφορά και η λήψη των απαραιτήτων μέτρων όπως η χρήση προφυλακτικού είναι ο μοναδικός τρόπος αποφυγής μετάδοσης του ιού HIV.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου και της ΜΟΘΕ του ΟΚΑΝΑ Αγρινίου σε συνεργασία με το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών Δήμου Αγρινίου, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2021-2027 (Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομές Αστέγων, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών) και το Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημοσίας Υγείας θα βρίσκονται στο χώρο της Πρώην Δημοτικής Λαχαναγοράς (Πλατεία Δημάδη), τις ώρες 10:00 – 13:00, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών μέσω της δωρεάν διανομής προφυλακτικών και έντυπου υλικού του συλλόγου οροθετικών «Θετική Φωνή» .

Την ίδια ημέρα και για τον ίδιο σκοπό, θα πραγματοποιηθεί συμβολική φωταγώγηση με κόκκινο χρώμα του κτιρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος).

Διαβάστηκε 242 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 14:48
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News