Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  2:41 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 10:28

Πεπραγμένα τεσσάρων χρόνων του προγράμματος Coastal Heritage Network παρουσίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, ως επικεφαλής εταίρος (Lead Partner) του έργου “Coastal Heritage Network – CoHeN” που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 πραγματοποίησε με επιτυχία την τελευταία συνάντηση εργασίας (Project Meeting) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπάκτου, τη Δευτέρα, 20-11, καθώς και την Ημερίδα Λήξης στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, την Τρίτη, 21-11 που παραχωρήθηκε στην Εφορεία από την Ιερά Μητρόπολη.

Συμμετείχαν με φυσική παρουσία εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηλείας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας, ενώ η Περιφέρεια της Απουλίας συμμετείχε με διαδικτυακή παρουσία. Παρίστατο επίσης εκπρόσωπος της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος (Joint Secreatriat) από την Ιταλία, κ. Τίνα Ρανιέρι. Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, κ. Βασίλειος Γκίζας, ενώ παρέστησαν οι Διευθυντές του ΥΠΠΟ, κ. Ιωάννης Χουλιαράς, κ Ερωφύλλη-Ίρις Κόλια και κ. Διαμάντω Ρηγάκου, των αντίστοιχων Εφορειών Αρχαιοτήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά το διήμερο παρουσιάστηκαν στους εταίρους αλλά και στο ευρύ κοινό τα πεπραγμένα των τεσσάρων σχεδόν χρόνων διάρκειας του απαιτητικού αυτού προγράμματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Φρούριο του Ακτίου και στα Κάστρα της Βόνιτσας και της Ναυπάκτου, στα μνημεία δηλ. που δέχθηκαν αναστηλωτικές επεμβάσεις στα τείχη και εργασίες ανάδειξης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στο Κάστρο της Βόνιτσας, η επίσκεψη επικεντρώθηκε κυρίως στο Κτήριο του Αλή Πασά στο οποίο λειτουργεί πλέον ψηφιακή έκθεση για την οχυρωματική αρχιτεκτονική της Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος, το διήμερο της παρουσίασης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο νέο Βυζαντινό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου στο οποίο κατά την παρούσα φάση προετοιμάζεται η έκθεσή του και θα ανοίξει πολύ σύντομα τις πύλες του στο κοινό.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 145 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.