Πέμπτη, 22η Φεβρουαρίου 2024  10:29 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 17:39

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών από το Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων πραγματοποιήσαν, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023  στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου,  με επιτυχία τη μουσική παράσταση «ο Ήχος της Σιωπής…» από το μουσικό σχήμα «Άτροπον». Στο μουσικό δρώμενο συμμετείχε  η ομάδα Χορωδίας και Έκφρασης Εφήβων, της   Κ.Ε.Δ.Αγρινίου, «ΗΒΗ».

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη ανέφερε : <<Η 25η Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μία γιορτινή μέρα, αλλά μια μέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της έμφυλης βίας ένα φαινόμενο παγκόσμιο, διαχρονικό και βαθιά κοινωνικό που μας αφορά όλους και για το λόγο αυτό μόνο όταν εργαστούμε όλες και όλοι μαζί μπορούμε  να το εξαλείψουμε. Η μέρα αυτή πρέπει να μας θυμίζει ότι οφείλουμε να αποκτήσουμε συλλογική κουλτούρα μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  υπάρχουν δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Υπάρχουν 2 Συμβουλευτικά Κέντρα 1 στην Πάτρα και 1 στον Πύργο και 2 Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών στο Αγρίνιο και την Πάτρα. Τα θύματα μπορούν να απευθυνθούν αρχικά στα Τμήματα Ενδοοικογενειακής βίας που εδρεύουν στο Αγρίνιο και την Πάτρα.  Από αυτό το βήμα στέλνουμε το μήνυμα σε ολόκληρη την επικράτεια ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε δίπλα σας και όσο μακρύς και δύσβατος είναι ο δρόμος για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, θα τον βαδίσουμε όλες και όλοι μαζί>>.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν επίσης  και χαιρέτησαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  Αλεξάνδρα Μαρία Κεφάλα,  οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας  Θανάσης Παπαθανάσης, Χριστίνα  Σταρακά και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Κωνσταντίνος Καλαντζής.

Διαβάστηκε 154 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.