Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  3:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 10:46

Με μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας (εικόνες-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μέσα στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!», διοργάνωσαν από κοινού, σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 60 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον εθελοντή – ιατρό κο Τσίντζα Διονύσιο, Χειρ. Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Από το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, η Επιστημονικά Υπεύθυνη Διευθύντρια κα Καραδήμα Σπυριδούλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Σύλλογο Πεταλούδα για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων καθώς και προς τον εθελοντή Ιατρό Ορθοπαιδικό κύριο Τσίντζα Διονύσιο, δήλωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης των ασθενών που προάγουν τη δημόσια υγεία, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας και εκδήλωσε την επιθυμία και την πρόθεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:
«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον, στην Αμφιλοχία.

e-maistros.gr

Διαβάστηκε 233 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.