Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:08 πμ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 14:08

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαβούλευσης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) του Δήμου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  η εκδήλωση διαβούλευσης  για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) του Δήμου Αγρινίου παρουσία πολιτών, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αφού επισήμανε ότι η Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι ένα από τα πλέον χρήσιμα όπλα στη φαρέτρα της αυτοδιοίκησης  αναφέρθηκε στους στόχους για τη νέα προγραμματική περίοδο:

«Συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον Δήμο Αγρινίου με ουσιαστικά έργα και όραμα. Κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, από το 2014 μέχρι τώρα δηλαδή, καταφέραμε και εντάξαμε έργα, μόνο στη ΒΑΑ, που ξεπέρασαν σε προϋπολογισμό τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά καταφέραμε να πολλαπλασιάσουμε τον αρχικό προϋπολογισμό.  Έργα που δεν έμειναν στα χαρτιά, αλλά που όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του Αγρινίου τα βλέπουν και τα χαίρονται καθημερινά.Δεν μένουμε όμως εδώ. Ο Δήμος μας εργάζεται επάνω στη νέα Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που αφορά το χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι και το 2030. Αυτή τη φορά ξεφεύγουμε από τα όρια της πόλης και απλωνόμαστε πια σε όλο το Δήμο. Το κάνουμε για  τρεις λόγους:

  • Η περιαστική περιοχή και οι κοινότητες του Δήμου είναι πυκνοκατοικημένες και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο μείγμα χρήσεων γης καθώς και από τα ιδιαίτερης ομορφιάς λιμναία συστήματα.
  • Η περιαστική περιοχή και οι τοπικές κοινότητες του Δήμου είναι ιδανικές επιλογές για τη διαμόρφωση περιαστικών χώρων αναψυχής
  • Με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις, θα δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουμε στη μείωση της ανεργίας στο Δήμο μας.

Είναι συνεπώς επόμενο και προαπαιτούμενο η περιοχή παρέμβασης της νέας προγραμματικής περιόδου να συμπεριλαμβάνει αυτές τις περιοχές.

Έχουμε ήδη κάνει μια πολύ σημαντική προετοιμασία και καταλήξαμε  στα έργα που θα εντάξουμε στη νέα Στρατηγική ΒΑΑ. Η ομάδα του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή, αλλά και με όλους τους φορείς και πολίτες  που συμμετείχαν στην α’ φάση της διαβούλευσης, καταλήξαμε  σε έναν πρώτο κατάλογο έργων.

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 200 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News